Borgmester med i erhvervs-fremstød i USA

Jacob Bundsgaard er med i dansk erhvervsfremstød i New York

Foto: TV2OJ/Colourbox

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) er en del af en dansk energi-charmeoffensiv i New York.

I forbindelse med New York Climate Week og FN's Sustainable Development Summit har Dansk Industri sammen med blandt andet statsministeriet og udenrigsministeriet arrangeret et erhvervsfremstød i den amerikanske millionby, New York, med deltagelse af danske virksomheder og enkelte kommuner, blandt andet Aarhus.

Her er Jacob Bundsgaard er sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) keynote speakere til konferencen 'Urban Innovation for Livable Cities'.

Vil være CO2-neutral

I Aarhus Kommune har man gang i et omfattende energiprojekt. Frem til 2019 investerer Aarhus Kommune små 300 millioner kroner i et energirenoveringsprojekt. Projektet har til formål at lave en CO2-reduktion på 30 procent af 1,3 millioner kvadratmeter af kommunens bygninger. Derudover har Aarhus Kommune en ambition om at blive CO2-neutral om 15 år.

Aarhus er ideel til at prøve nye ting

- Målet om at blive CO2 neutral gør Aarhus til et ideelt sted at afprøve nye grønne løsninger og forretningsmodeller i et tæt partnerskab med byens erhvervsliv og vidensmiljøer. I New York er man ikke vant til, at offentlige myndigheder og erhvervslivet arbejder så tæt sammen eksempelvis inden for energieffektivisering, som vi gør i Aarhus, siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Konferencen 'Urban Innovation for Livable Cities' finder sted i morgen, fredag.