Bondam: Kampagne mod cykelbøller er en god idé

Direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam hilser initiativ fra Aarhus Kommune velkomment

Det er ifølge Aarhus Kommune et udbredt problem, at cyklisterne i Mejlgade cykler med hovedet under armen. De zigzagger mellem biler og gadeskilte, kører alt for stærkt og viser ikke hensyn til andre trafikanter. Det skal der med ny kampagne laves om på.

Og det er ganske fornuftigt, mener Klaus Bondam, der er direktør i Cyklistforbundet. 

- I cyklistforbundet synes vi sådan set, at sådan noget er en god idé, for det gør os cyklister opmærksomme på, at vi har et ansvar for, at trafikken bliver afviklet i god ro og orden, hvis man kan sige det sådan. Men når det er sagt, tror jeg, det er vigtigt at huske på, at man skal køre efter forholdene, og det gælder uagtet, om man er cyklist, motorcyklist eller bilist, siger Klaus Bondam til TV2 ØSTJYLLAND. 

Han er ikke tilhænger af en decideret fartgrænse for cyklister – simpelthen fordi man i Cyklistforbundet mener, at politiets ressourcer kan bruges bedre, men han anerkender, at fart på de to hjul ofte involverer en risiko.

Se et indslag om cykelforholdene i Mejlgade her.

- Der er også kommet nogle el-cykler i dag, der kommer hurtigere derudad, men man skal spare den fart, til man kommer ud på de lange lige stræk på cykelstierne udenfor byen. Når man færdes i byen, hvor der er mange forskellige trafikanter, er det sund fornuft lige at holde lidt igen og bruge to sekunder mere, for det kan være ganske farligt – ikke kun for en selv, men også for andre trafikanter, siger Klaus Bondam. 

Ifølge Klaus Bondam er det ganske fornuftigt, at man som cyklist bliver mindet om, at man visse steder godt må holde lidt igen. 

Se hele interviewet med Klaus Bondam i videoen øverst i artiklen. 

020321 digi Ny døgnvarmestue

play Ny varmestue skal afhjælpe uro og nabogener

jette skive rådmand sundhed og omsorg

Rådmand stiller ikke op til næste kommunalvalg

1600px_COLOURBOX49735143

Bilist sendt på skadestuen efter sammenstød i det vestlige Aarhus

Hjemmeundervisning

Undervisningsminister vil have flere børn til nødundervisning

020321 Genåbning REAX ILVA ATT 19.30 Still

Genåbningskrav vækker frustration hos store butikker: - Det giver ingen mening

20200921-122008-L-1920x1280we

Tæt tåge over Østjylland: - Kør forsigtigt