Boligsælgere giver store afslag

Bolighandel er købers marked i øjeblikket

Boligsælgere i Østjylland er klar til at give store store prisafslag for at slippe af med deres hus eller lejlighed, viser en ny statistik fra "Boligsidens Markedsindeks". I juli er der givet årets største afslag.

Sammen med hovedstadsregionen bæres landsudviklingen af Region Midtjylland med blandt andet Aarhus i spidsen. Her slog hussælgerne i gennemsnit 624 kr. af hver kvadratmeter i forhold til seneste udbudspris, hvilket er det hidtil højeste nedslagsniveau i regionen i år. Det er en stigning på godt 200 kr siden maj, hvor der i gennemsnit blev slået  402 kr. af i Aarhus.

I praksis betyder det, at et hus på 150 kvadratmeter typisk sælges for 100.000 kr. mindre end der står på prisskiltet.

Det højeste nedslag i juli måned fik huskøberne i Region Hovedstaden. Her slog sælger i gennemsnit 1.176 kr. pr. kvadratmeter af den seneste udbudspris, og det svarer til, at parcelhuset på 150 kvm var hele 175.000 kr. billigere, end sælger umiddelbart havde forlangt, oplyser boligsiden.dk.

I Region Nordjylland var nedslaget i juli på 576 kr., Region Sjælland 735 kr. og i Region Syddanmark fik køberne i juli slået 593 kr. forhandlingslystne boligjæger.

Værst står det til for sommerhus, hvor det gennemsnitlige nedslag pr. kvadratmeter i juli var 1316 kr.