Boliger skal rives ned i ghetto-områder: - Det er et kæmpe spild af penge

Det er et kæmpe spild af penge at rive almene boliger ned. Formand for Brabrand Boligforening kritiserer den nye vedtaget lov for ghettoområder

- Det er en meget trist dag for det almene byggeri i Danmark.

Sådan lyder reaktionen fra Brabrand Boligforening efter at regeringen i dag har vedtaget en plan for boligområder, der er på regeringens ghetto-liste.

quote Det er et kæmpe spild af penge at rive en masse gode, billige lejligheder ned til et projekt, som formentlig ikke kommer til at gavne nogen

Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening

Det betyder blandt andet, at der fremover højst må være 40 procent almene boliger i de hårdeste ghetto-områder. Det betyder helt konkret, at man i blandt andet Aarhus skal til at rive boliger ned i Gellerup og Toveshøj.

- Vi tror ikke på, den her lov kommer til at gøre gavn. Al forskning tyder på, at det ikke hjælper at tvangsflytte vores borgere ud i kvarterer, hvor de ikke kender nogen. Vi er kede af det i dag, siger Keld Albrechtsen, der er formand for Brabrand Boligforening.

I det vedtagne lovforslag står der, at områderne, der omfattet af den nye ghetto-plan, skal i gennem gennemgribende fysiske forandringer.

- Det er et kæmpe spild af penge at rive en masse gode, billige lejligheder ned til et projekt, som formentlig ikke kommer til at gavne nogen, siger Keld Albrechtsen, og fortsætter:

- Det betyder, at vi står med den opgave, at vi skal prøve at løse fremtiden for Gellerup og Toveshøj med en lov, som efter vores opfattelse ikke er den rigtige, siger Keld Albrechtsen.

VIDEO: Det er spild af penge. Sådan lyder Keld Albrechtsens kritik af den nye lov om ghetto-områder. Se et interview her.
Aarhus Universitet1

play SF og Enhedslisten vil bløde op på reduktionskrav på studiepladser

Spørring solceller grusgrav eller biogasanlæg

Presset fra tre sider: Landsby står mellem grusgrav, biogasanlæg og solceller

Sankt Hans bål

Sankt Hans heksene brænder: I 1600-tallet var idyllisk gade beboet af hekse

marie louise kalmeyer

play Marie Louise er usynligt syg: - Mit liv burde lige være startet

blå blink politi politibil patrulje

Festen sluttede brat: Bøller frarøver studenterhue

Elton John

Britisk verdensstjerne kommer til Horsens

Dagens mest læste