Bokseklub i økonomisk knibe efter tvangsflytning

Fremtiden er usikker for Aarhus Amatør Bokseklub efter kommunen har tvunget klubben ud i en flytning

02:08

Aarhus Amatør Bokseklub er sendt til tælling efter kommunalt knock-out.

Aarhus Kommune har tvunget klubben ud af sine hidtidige lokaler - og flytningen har bragt dem i så store økonomiske vanskeligheder, at klubbens fremtid er usikker.

Aarhus Amatør Bokseklub er flyttet fra en bygningen på Sverigesgade, der står til at skulle rives ned, fordi der blandt andet skal bygges kanaler og cykelstier i området omkring Aarhus Ø.

Men kompensationen fra kommunen for at flytte står slet ikke mål med udgifterne ved en flytning. Det mener næstformanden i klubben, Jack Fridhjorf.

- Det er en tvangsflytning, vi skulle flytte, for de river bygningen ned, så vi ikke kunne være der. Så er det jo unfair, at kommunen ikke vil hjælpe os. For det vil de jo ikke, for de vil give os 75.000 kroner, og det koster 400.000 kroner.

Det er denne bygning som tidligere har huset blandt andet Aarhus Amatør Bokseklub.

 Den påståede ubalance mellem godtgørelse og udgifter til flytning og etablering af ny klub, har nu efterladt bokserne med en gæld på 118.000 kroner. En gæld, der gør det svært for klubben at overleve. Derfor har klubben nu anket sagen til højere instans – nemlig overtaksationskommisionen.

- Vi risikerer jo at lukke, hvis ikke nogen træder til, siger Ivor De Lima, der stiftede Aarhus Amatør Bokseklub.

Aarhus Amatør Bokseklub har stor betydning for klubbens nuværende og tidligere medlemmer. Klubbens stifter har nemlig brugt klubben aktivt for at holde unge mennesker fra dårlige miljøer.

- Mange af disse unge mennesker, hvis ikke de har et sted som her at være, hvor skal de så hen? Så står de ude på gader og hænger på hjørner og går og laver splid og spektakel rundt omkring, siger Ivor De Lima.

En af de medlemmer, der har valgt boksningen frem for kriminalitet er Morteza Javaherin.

- Hvis ikke, jeg havde bokset, så kunne jeg være blevet kriminel, siger Morteza Javaherin.

Aarhus Kommune ønsker ikke at kommentere på den verserende sag.