Bød trængte familier på julemiddag

Økonomisk trængte fik en uforglemmelig oplevelse søndag, da de blev inviteret på gourmetmad og fik julegaver

Gourmetmåltider er ikke hverdagskost for de mennesker, der søndag var til julemiddag på Frederikshøj Kro i Aarhus. Indehaveren Wassim Hallal havde taget initiativ til at give økonomisk trængte borgere en stor juleoplevelse.

Blandt deltagerne var førtidspensionisten Bjarke Husted, og han nød maden i fulde drag.

- Det er helt fantastisk. Vi får himmerigsmundfulde, og jeg tror aldrig, at jeg har fået så flot højtbelagt smørrebrød nogensinde før, lød det fra ham under middagen.

Julemad, tøj og ny frisure: Hjemløse fik en god dag i Aarhus

Han fortalte, at et sådant besøg på Frederikshøj ville han aldrig selv have mulighed for at opleve.

- Derfor er det virkelig flot, at en mand, som har en fin forretning og sikkert tjener godt, inviterer os. Det er en rigtig fin gestus og dejligt at mærke, at der bliver tænkt på os, som ikke har så meget, sagde Bjarke Husted.

Havde julemad til overs

En anden, som nød middagen på kroen, var 14-årige Las Schwan fra det vestlige Aarhus. Han fik prøvet mad, som han aldrig havde smagt før.

- Det er et dejligt arrangement, og for mig er det første gang, at jeg er sådan et sted her. Her er vildt smukt, og maden er kreativ og god, fortalte Las Schwan.

Rekordmange søger om hjælp til jul

Imens kunne manden bag det hele, Wassim Hallal, sætte de mange gæster ind i, hvad der præcist blev serveret. Og det gjorde han med glæde.

- For år tilbage kom til at snakke i køkkenet om, at vi tit har meget julemad til overs. Samtidig kunne jeg se i tv, at flere hjælpeorganisationer ikke havde ressourcer nok til at give alle, der trængte, en juleoplevelse. Det var begyndelsen, forklarer Wassim Hallal.

I samarbejde med Århus Stiftstidende fik han således stablet arrangementet på benene, og kan efter i dag se tilbage på en succes.

Stor opbakning for erhvervsliv og private

- Det er blevet en kæmpe succes, hvor mange har givet gaver, så deltagerne også har kunnet få det. Der har været bred opbakning fra både private og erhvervslivet, siger kokken.

Frelsens Hær i Aarhus mangler 200.000 kroner til julehjælp

Personligt gør han det mere som privat person end som køkkenchef for den berømte kro.

- Jeg er blevet familiefar og har fået børn. Så har man et andet hjerte og tænker anerledes. For mig er det væsentlig, at det er mit private jeg, som står bag middagen, fortæller han.

Netop julegaverne var noget de fremmødte meget overvældet tog imod. Især Bjarke Husted blev rørt og overvældet, da han åbnede gaven fra Salling.

Det kan du se i videoen øverst i artiklen, hvor der også er interviews fra julemiddagen.

Bare Vin

play SoMe-shopping hjælper trængte virksomheder: Vin-banko og fremvisning af tøj hitter

Michael Aastrup Jensen

Politiker om rejse til Dubai: Jeg passede mit job

Mobilepay

Telefon-svindlere narrede ældre kvinder

20201123-124830-L-1920x1338we

Britisk variant spreder sig i Danmark

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

20210118-185420-L-1920x1232we

9 ud af 10 vil takke ja til coronavaccine