Bliv studerende for en dag

Nu har du muligheden for at blive studerende for en dag på Aarhus Universitet

03:52

1 af 2

Matematik, uddannelsesvidenskab, scenekunstinstruktør eller dramatik.

Det er nogle af de uddannelser, som 20-årige Astrid Staunstrup fra Aarhus overvejer at begynde på.

Hun har holdt to sabbatår, men nu er hun klar til at starte med at læse. Hun ved bare ikke, hvad hun skal vælge.

- Jeg synes, det er enormt svært, og jeg har altid været meget i tvivl om, hvad jeg gerne vil, fordi jeg har så mange forskellige interesser, siger Astrid Staunstrup.

For at få afklaret sin fremtid har hun derfor tilmeldt sig ordningen: Studerende for en dag.

Studerende for en dag er ny ordning på de naturvidenskabelige uddannelser som skal sikre, at flere vælger rigtigt første gang de begynder på en uddannelse.

Astrid Staunstrup skal derfor følge Daniel Kongsgaard, der studerer matematik på Aarhus Universitet, i en dag for at se, om det er noget for hende.

- Jeg har valgt at tage herop for at blive klogere på, om det er det her, jeg skal. Jeg synes, at det er rart at se, om det passer til mig, siger Astrid Staunstrup.

I 2014 faldt 13,5 procent af de studerende på universitet fra eller skiftede studie i løbet af det første år, og den nye ordning skal være med til at sikre, at det tal i fremtiden er faldende.

- Det er et godt initiativ, og det kan godt være, at det enten gør nogle mere sikre på, hvad de gerne vil læse, eller også finder de ud af, at det ikke er noget for dem alligevel, siger Daniel Kongsgaard, som havde fornøjelse at have Astrid Staunstrup med rundt til undervisning.

Men efter en dag med matematik på programmet er Astrid Staunstrup så blevet klogere på hvilken en retning, hun skal vælge?

- Jeg synes stadig, det er svært, men jeg er i hvert fald blevet klogere på delen om matematik, men jeg kunne godt tænke mig at komme rundt og kigge på de andre uddannelser, som jeg også overvejer, siger hun.

Du kan se mere om ordningen Studerende for en dag i tv-indslaget øverst på siden.