Bispevielse med sommerfugle i maven

Aarhus Stift får søndag officielt sin nye biskop

01:39

Søndag bliver en ganske særlig dag for Henrik With-Poulsen. Han bliver nemlig officielt indsat som biskop i Aarhus Stift, men allerede tirsdag havde han første arbejdsdag.

- Jeg tror ikke, at der er så mange, der kan prale med, at de har haft sådan en første dag på arbejde. Der stod jeg jo nede på kajen i Ebeltoft og tog imod Hendes Majestæt og Hans Kongelige Højhed, siger Henrik With-Poulsen.

Søndag mødes biskoppen igen med Dronningen, men denne gang er det ham, der er hovedpersonen, og det er ikke uden sommerfugle i maven.

- Selvfølgelig har jeg skrevet min prædiken hen ad vejen, og sådan mentalt har jeg forberedt mig lidt på tingene. Men det er lidt ligesom, man bliver smidt ud på det dybe vand, og så må man jo bare svømme hundesvømning det bedste, man kan, siger han.

Selve arrangementet har krævet stor planlægning, men drejebogen for selve ceremonien følger gamle og afprøvede ritualer.

- Hvis jeg bare stod der sådan helt alene, ikke havde en præstekjole på og var uden ritualer, det ville være et mareridt, når der sidder 1.000 mennesker nede i domkirken og kigger på en. Nu er det jo en del af en gudstjeneste, hvor det ikke handler om mig personligt, men det handler om det her embede, siger Henrik With-Poulsen.

TV 2 | ØSTJYLLAND sender i morgen, søndag, direkte fra bispevielsen.

Se interviewet med den nye biskop og se billeder fra forberedelserne i tv-indslaget øverst på siden.