Biljagt: Kørte med 140 km/t på Ringgaden

Ung mand måtte til sidst opgive flugten og blev anholdt af politiet

Foto: Google Maps

En 19-årig mand kan se frem til en lang række sigtelser efter, han torsdag aften stak af fra politiet på Vestre Ringgade i Aarhus.

Det hele begyndte på Silkeborgvej omkring klokken 18, hvor en politipatrulje opdagede, at manden kørte rundt i en bil med stjålne nummerplade.

Betjentene satte efter ham, men den 19-årige mand havde ifølge Østjyllands Politi ingen intentioner om at standse. Tværtimod.

Han fortsatte ad Venstre Ringgade i nordgående retning, hvor han zigzaggede mellem bilerne og overhalede indenom.

Ikke nok med det, så trykkede den 19-årige mand ekstra hårdt på speederen og blæste med en hastighed på 110 kilometer i timen over for rødt i krydset ved Viborgvej.

Hastigheden var stigende og nåede på et tidspunkt op på omkring 140 kilometer i timen, lyder vurderingen fra politiet.

Hænderne op

Da han nåede til næste kryds ved Fuglebakkevej, svingede han over midterrabatten, selvom der var flere modkørende biler. Derefter sænkede han farten og politiet troede derfor, at den 19-årige mand ville opgive sin flugt:

- Han rakt hænderne op over hovedet, mens han sad i bilen, siger politikommissær Vagn Martinussen fra Østjyllands Politi til tv2oj.dk.

Flugten blev da også stoppet - i hvert fald i bil. Manden steg ud af bilen ved Otto Benzons Vej, men forsøgte at løbe væk fra betjentene.

Dette lykkedes dog ikke, og kort tid efter blev han anholdt.

Udover en lang række færdselsforseelser som for eksempel at køre over for rødt, forvolde fare for andres liv og førlighed og for at køre mod færdselsretningen, er den 19-årige mand også sigtet for tyveri af nummerplader, kørsel uden kørekort og for at køre bil i narkopåvirket tilstand.

Biljagt: To stak af i stjålet bil