Bedste burger fundet
"Verdens bedste Festuge-burger" blev idag udpeget
Vinderen af konkurrencen 'Verdens bedste Festugeburger' blev Rene Jensen fra Restaurant Substans i Aarhus.
Han blev udpeget som vinder, da Aarhus Festuge idag kårede Verdens Bedste Festuge-burger på Lilletorv i Aarhus.
Til at deltage i konkurrencen havde Aarhus Festuge samlet kokke fra fem af Jyllands bedste restauranter, hvis burgere blev bedømt af et dommerpanel. Dommerpanelet talte blandt andre Aarhus' borgmester, Nicolai Wammen (S).
Se indslaget om 'Verdens bedste Festugeburger' i TV2 | ØSTJYLLANDS udsendelse i aften kl. 19.30
Her kan du se opskriften på Verden bedste Festuge-burger:
Boller. 10 stk
500g hvedemel
500g vand
10g gær
røres sammen og stilles lunt i 2 timer
Herefter røres dejen med:
125g æggeblomme
75g vand
510g mel
75g smør
40g olie
20g salt
60g mælk
dejen røres helt glat, hviler i 5 min og røres yderlige 2 min, stilles på køl i 25 min.
Dejen tages ud deles i boller af 160g bages ved 215 grader i 9 min tages herefter ud pensles med æg og drysses med maltcrumble og bages i 8 min mere køles af på rist.
Maltcrumble.
100g havregryn
100g knækkede rugkerner
25g maltmel
vender sammen og drysser over bollerne.
Grov Remulade.
500g eddike
500g hvidvin
500g sukker
koges sammen og afkøles
800g snittede grønsager (renset snittet vægt) ligges i lagen i 12 timer
- Jordskokkker
- -sølvbeder
- nye løg
Grønsagerne tages op og dryppes godt af, vendes sammen med løvstikke mayonaisen
Løvstikke mayo
4 æggeblomme
2 spsk sherryeddike
salt
3 dl neutral olie
1 bdt hakket løvstikke
æg, eddike og salt kører på blenderen til en tyk konsistens, olien tilsaææte i en tynd stråle indtil mayonaisen er tyk, tilsæt nu løvstikken og blend godt igennem.
Brændt mayo.
4 æggeblommer
2 spsk sherryeddike
salt
2,5 dl brændt urteolie
den brændte olie laves ved at "brænde" 2 løg et bdt timian 1 bdt estragon påen varm stegepande til det er godt sort blendes herefter i 4 min med 1 L neutral olie
æg, eddike og salt kører på blenderen til en tyk konsistens, olien tilsaææte i en tynd stråle indtil mayonaisen er tyk,
Bøf.
1250g hakket oksekød
100g brunet smør
100g æggeblomme
70g fint hakket løg
70g fint hakket rød peber
70g fint hakket tomat
salt og peber
alt røres sammen og hviler i 15 min, formes i bøffer af 125g og steges på en varm pande i 3 min på hver side.
Syrnet spidskål
1 stk spidskål
1 citron
snittes fint ligges på et klæde i en si og drysses med salt citronen vaskes grundigt og rives fint ud over kålen, lad kålen stå 2 timer smag den til med sort peber, så er den klar til servering.
Skinke og oste granulat
150g skagenskinke
200g gule kristian
skinke og osten bages på hver deres plade i ovn ved 175 grader i 15 min så de begge er sprøde, tages ud og ligges på fedtsugende papir og afkøler. Herefter knuses til et fint pulver som enten kan blandes sammen eller tilsættes hver for sig.
Grillet agurk.
2 agurker
skylles grundig og tørres med et viskestykke, deles på langs og steges på skrælsiden på en varm pande til de er næsten helt sorte, tages af afkøles og skæres i fine tern.
Burgeren samles.
Bollen skæres over smøres med den brændte mayo, så ligges de syltede grønsager i løvstikke mayoen på, så bøffen så en spsk. Granulat (med eller uden ost efter ønske)
Så er det spidskålen og de grillede agurker.den øverste bolle smøres også med den brændte mayo og ligges aller øverst.