Anholdt efter skuddrama

En 39-årig århusianer blev lørdag anholdt efter at have skudt gentagne gange ud af vinduet på sin lejlighed i Skejby.

Alarmen gik sidst på formiddagen, da det gik op for flere beboere i den nordlige Århus-bydel Skejby, at det ikke var kanonslag men derimod skarpe skud, de havde hørt en stribe af i løbet af morgenen.

Derefter blev hele det nybyggede beboelsesområde spærret af af bevæbnede betjente i skudsikre veste, før politiet tog kontakt til manden via telefonen.

Imens tog mindst tre betjente opstilling på den ydre trappegang foran mandens dør, og mindst en af dem holdt pistolen skudklar og pegende mod døren.

- Efter lidt snak frem og tilbage havde han lovet, at han ville komme ud med hænderne over hovedet og uden geværet. Men det gjorde han ikke. Han havde stadig geværet i hånden, og han pegede det næsten mod en af kollegerne. Derfor skød kollegaen et varselsskud op i luften, og så smed manden geværet, siger vagthavende ved Århus Politi.

Billederne fra TV2/Østjylland bekræfter den del af forløbet, som foregik på trappen.

Manden var ifølge kriminalpolitiet i Århus påvirket af enten stoffer eller spiritus, eller måske en kombination. Han blev i løbet af lørdagen undersøgt af læger men ikke afhørt på grund af sin tilstand.

Det er derfor ikke klart, hvad hans motiver var, men vagthavende siger, at han var i nedtrykt sindstilstand.

- Han sagde, da han kom ud, at han havde taget geværet med ud, fordi han håbede, at kollegerne så ville skyde ham. Det skete heldigvis ikke, siger vagthavende.

Manden er tidligere kendt i forbindelse med overtrædelser af våbenloven. Han er nu sigtet for at forvolde fare for andres liv og førlighed og for overtrædelse af våbenloven.