Amerikansk stjerne-instruktør opsætter stykke til Aarhus Teater

Aarhus Teater præsenterer forestillingen EDDA, hvor den amerikanske stjerne Robert WIlson vil instruere.

En større forestilling instrueret af en af teaterverdenens megastjerner rammer Aarhus Teater i 2017. Det er den amerikanske instruktør Robert Wilson, der vil instruere stykket EDDA.

- Han er en af de absolut største instruktørlegender, som har arbejdet med en lang række prominente og kæmpestore kunstnere, siger Trine Holm Thomsen, teaterdirektør på Aarhus Teater.

Robert Wilson har blandt andet arbejdet sammen med popstjernen Lady Gaga, den alternative crooner Tom Waits og skuespilleren Willem Dafoe. Danske teatergængere vil måske huske Robert Wilson for Black Rider, der kørte på Betty Nansen Teateret i København, hvor musikken var skrevet at Tom Waits. 

- Han er multikunstner, han har bevæget sig inden for rigtig mange forskellige kunstarter - også inden for avantgardeteateret - gennem flere årtier, siger Trine Holm Thomsen.

I Aarhus skal teaterlegenden instruere stykket EDDA, der tager udgangspunkt i den nordiske mytologi med Odin, Thor og Midgårsormen. Musikdelen af stykket er skrevet af indierock bandet CocoRosie. Stykket bliver produceret i samarbejde med Det Norske Teateret i Oslo.

- Der venter publikum en udsøgt, æstetisk eksklusiv teatralsk oplevelse. Der er så meget kvalitet i denne forestilling, at folk, der nødvendigvis ikke søger teateret, men med interesse for andre kunstarter vil blive vældig fascineret af denne forestilling, siger Trine Holm Thomsen.

Danmarkspremieren vil være i oktober 2017. Det er i forbindelse med Kulturhovedstad 2017, at Robert Wilson gæster Aarhus.