Alternativet stormer frem: Vi er ydmyge

Alternativet står til at få fem procent af stemmerne i Aarhus Kommune

Hvis der var kommunalvalg i dag, ville Alternativet få fem procent af stemmerne i Aarhus Kommune. Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Megafon har lavet for TV 2 | ØSTJYLLAND i forbindelse med midtvejsvalget.

Alternativet var ikke opstillet til kommunalvalget i 2013, men partiet står alligevel til at få fem procent af de aarhusianske stemmer, og derfor kan en plads i byrådet gå hen at blive en realistisk mulighed for partiet. Og dagens meningsmåling skaber glæde i det nye parti.

- I dag er vi jo lidt glade i låget. Det kan vi ikke undgå. Men det her er jo kun tal på et stykke papir, og vi er også totalt ydmyge omkring, at vi bliver valgt ind, før vi er stillet op. Vi ved, at der ligger hårdt arbejde fremad. Vi har forstillet os, at ligesom vi har lavet vores nationalpolitik, vil vi også inddrage borgerne i at lave vores kommunalpolitik, siger Helle Engelbrechtsen, der er byrådskandidat for Alternativet i Aarhus.

Se resultatet: Her er Østjyllands mest populære borgmester

Alternativet lover ikke noget

TV 2 | ØSTJYLLAND har de seneste uger gennemført midtvejsvalg i samtlige østjyske kommuner, og tirsdag er turen kommet til Aarhus Kommune.

- Vores mærkesager er, at vi kigger på den sociale, økonomiske og miljømæssige bundlinje, og vi har nogle værdier, som vi hele tiden efterlever. Jeg har ikke valgløfter, for det er ikke sådan, at vi opererer. Vi lover ikke noget, men vi har nogle visioner, som vi arbejder ud fra, vi har nogle værdier, vi arbejder ud fra, og vi har vores manifest at arbejde ud fra. Så vi vil ikke love noget, men vi kommer til at gøre os umage, og vi kommer til at gøre vores bedste, siger Helle Engelbrechtsen.

I forbindelse med midtvejsvalget i Aarhus sender TV 2 | ØSTJYLLAND en politisk debat direkte fra Stakladen i Aarhus. Se med på TV 2 | ØSTJYLLAND frem til klokken 21.15 eller via linket her.

I videoen øverst på siden kan du interviewet med Helle Engelbrechtsen.

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 17.47.44

Aarhus Universitetshospital laver forsøg med hjemme-coronatest

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 19.45.37

Stor uenighed blandt politikere om oversvømmelser - kroejer står i midten og venter

Lars Østergaard

play Overlæge om den laveste positivprocent i fire måneder: - vi risikerer, at tallet kommer til at stige igen

Hjemløs gade hus forbi

Smitten banker på hos østjyske hjemløse: - De skal vaccineres nu

solcelle solceller solcelleanlæg

playKrav om 500 meters afstand mellem solceller og landsbyer droppes

Pernille Blossom

playCorona kickstartede drømmen: Pernille snitter på livet løs