Aktionærer forgyldes

Både Vestas og aktionærer jubler i dag

Foto: Colourbox

Vindmølleselskabet Vestas med hovedsæde i Skejby har haft en forrygende fredag. Først kom selskabet fra morgenstunden ud med en opjustering af 2014-resultatet - og det fik de store smil frem på aktionærernes ansigter.

I hvert fald steg aktierne gennem fredagen efter de positive nyheder fra selskabet. Og en Vestas-aktie steg samlet med 17,19 procent og endte i kurs 236,6. Stigningen er den største siden 26. november 2012, hvor Vestas-aktien lukkede med en stigning på 21 procent.

Samtidig har Vestas mere end tidoblet sin markedsværdi, siden aktierne skrabede bunden i november 2012 med 23,25 kroner. Markedsværdien steg alene fredag med 7,8 milliarder kroner, oplyser Ritzau Finans.

Der er dog stadig et godt stykke op til de gyldne dage i Vestas. I sommeren 2008 blev en aktie i Vestas handlet til over 600 kroner.

Sydbanks senioranalytiker Jacob Pedersen siger, at det først og fremmest er indtjeningskraften og opjusteringen i dagens kvartalsregnskab, der er overbevisende.

Se: Vestas-aktier stiger markant

- Og de tilkendegivelser vi får på, at der stadig er masser at komme efter på det amerikanske marked, hvad angår ordreindgang, siger Jacob Pedersen.

Vestas-aktien var i høj kurs fra åbningen af Københavns Fondsbørs fredag morgen, hvor aktien ret hurtigt lagde sig til rette med en stigning på omkring 10 procent.

Men klokken 14.30 dansk tid åbnede det amerikanske aktiemarked, og interessen fra de amerikanske og andre udenlandske investorer var med til at sende Vestas en ekstra gang i vejret, vurderer Jacob Pedersen.

Senioranalytikeren tror på, at aktien kan stige endnu mere, selv efter fredagens "kurs-come back".

- Regnskabet, vi har fået i dag, siger alt om, at en Vestas-aktie i nærheden af kurs 300 er mere rigtigt prissat end en Vestas-aktie i nærheden af kurs 200, siger han.

Vestas meddelte fredag morgen, at selskabet opjusterer forventningerne til årets omsætning fra mindst 44,6 milliarder kroner til nu op mod 52 milliarder kroner.

Også mål for pengestrømme og overskudsgrad løftes.