Ældrerådmand som udvalgs-formand i KL: - Vil kalde en spade for en spade

Ældrerådmand i Aarhus Kommune, Jette Skive (DF), bliver ny formand i Kommunernes Landsforenings social- og sundhedsområdet

Foto: Kim Haugaard - Scanpix

Rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive (DF), tager formandsposten i udvalg i Kommunernes Landsforening. Hun tager over efter Thomas Adelsskov (S), der er borgmester i Odsherred Kommune.

- Jeg vil arbejde for, at vi får mindre systemtænkning, mindre akademisk ævl og meget mere velfærd på borgernes præmisser, siger Jette Skive i en pressemeddelelse.

- Det er tid til at kalde en spade for en spade, og besparelser for besparelser. Det nytter ikke, at vi pakker besparelser ind i effektiviseringssnak og forsødet sprogbrug. Vi taler ned til borgerne, når vi på denne måde kandiserer besparelserne. Det får også den effekt, at borgerne tvivler på oprigtigheden bag begreber som rehabilitering og inddragelse af civilsamfundet, som i høj grad handler om frihed til at klare sig selv og mere medmenneskelighed, og ikke besparelser, siger Jette Skive. 

Læs også Forældre-formand efter børneporno på Facebook: Vi skal tale mere med vores børn

Det er første gang at Dansk Folkeparti får posten som formand for social- og sundhedsudvalget i Kommunernes Landsforening.

- På vegne af DF, så er jeg stolt af, at vi nu får en toppost i KL. Ældre-og socialområdet er et hjertebarn for Dansk Folkeparti. Og jeg glæder mig til, at vi sætter et solidt aftryk på denne dagsorden igennem KL, siger Jette Skive i en pressemeddelelse.