- Ældremad skal smage
Fire plejecentre dyster om, hvem der laver den bedste mad til de ældre
Der er ingen tvivl om, hvordan maden til kommunens ældre borgere skal smage, hvis man spørger dommerpanelet i den madkonkurrence, som kører mellem fire aarhusianske plejecentre.
Plejecentrene konkurrerer om, hvem der laver den bedste mad til beboerne - det foregår som optakt til Aarhus Festuge.
Dommerpanelet består af Tove Jørvang, formand for Ældre Sagen i Aarhus, Mads Schriver, kok på restaurant Hærværk og Bente Kramer Møller, som er økologi-projektleder.
Se også: Plejecenter: Maden betyder meget
- Jeg forventer at komme til at smage dejlig mad til de ældre borgere, som er lavet så vidt muligt fra bunden, som smager af noget, som ser godt ud og dufter, og som bliver præsenteret på en god og hjemlig måde, siger Bente Kramer Møller.
Og maden er enorm vigtig for de ældre, lyder det fra formand for Ældre Sagen i Aarhus Tove Jørvang:
- Folk, der bor i plejeboliger, har ikke den store mobilitet længere, og derfor er maden noget, man kan glæde sig til, og i det hele taget omgivelserne.
De fire plejecentre, der dyster mod hinanden, er: Lokalcenter Koltgården i Kolt-Hasselager ved Aarhus, Lokalcenter Trøjborg, Lokalcenter Abildgården og Demenscentrum.
Vinderen kåres på torsdag.
Mød dommerpanelet øverst på siden og hør deres forventninger til maden.