Aarhusskole med landets højeste gennemsnit på HF

- Skolen er gearet til at håndtere en gruppe af meget forskellige unge mennesker.

Matti Klixbüll Iversen(tv) endte sin HF-uddannelse med et karaktergennemsnit på 11,1.

1 af 2

Den 2-årige HF-uddannelse på VUC i Aarhus ligger på førstepladsen på landets knap 100 HF-uddannelser.

Det viser tal fra Undervisnigsministeriet.

Med et karaktergennemsnit på 7,2 ligger HF-kursisterne fra VUC Aarhus et godt stykke over landsgennemsnittet, der er 6,0.

Læs også 12-tals piger ender på produktionsskole

En af dem, der har været med til at trække karaktergennemsnittet op, er Matti Klixbüll Iversen. Han blev HF-student i sommer med et karaktergennemsnit på 11,1.

- For mig har det betydet meget at være på en skole, der er godt gearet til at håndtere en gruppe af meget forskellige unge mennesker, hvoraf mange - som jeg selv - har prøvet meget andet end den lige skolevej, men som nu gerne vil have en uddannelse, siger Matti Klixbüll Iversen i en pressemeddelelse.

Han peger især på, at lærerne er gode til at se kursisterne som enkelte individer, der har kunnet bidrage med den viden og de forskellige erfaringer, den enkelte er kommet med.

Læs også Østjyske kommuner får grønt lys til at eksperimentere

- Det har været med til at løfte undervisningen, hvor vi har kunnet udvikle os individuelt samtidig med, at vi har kunnet lære af hinanden, siger Matti Klixbüll Iversen.

På 2-årigt HF på VUC Aarhus er 80 procent af eleverne i alderen 18-24 år. Cirka 45 procent af HF-dimittenderne fortsætter på en professionsuddannelse, mens cirka 40 procent fortsætter på universitetet.