Aarhus Teater har det bedste billetsalg i 13 år

Teateret har solgt 114.000 billetter i sæson 2016/2017, og især forestillingerne Fakiren fra Bilbao og Jesus Christ Superstar har trukket mange til

Sæson 2016/17 er på mange måder mindeværdig for Aarhus Teater, skriver de i en pressemeddelelse.

Teatret modtog i samarbejde med Sort/Hvid fem Reumertstatuetter ved årets prisuddeling i foråret 2017.

Teatret fik en Reumertstatuette for Erasmus Montanus.
Teatret fik en Reumertstatuette for Erasmus Montanus. Foto: Aarhus Teater

Nu kan teatret melde om det bedste salg i 13 år. 114.000 billetter er blevet købt i den forgangne sæson, hvilket ikke er set bedre siden sæson 2003/04, hvor blandt andet Peter Pan, Macbeth og teaterkoncerten Be-Bop-A-Lula stod på plakaten.

Blandt de billetsælgende højdespringere i sidste sæson kan nævnes den Christian Lollikes anmelderroste Erasmus Montanus, der spillede for udsolgte huse fra premierestart (18.600 billetter), Fakiren fra Bilbao (21.000 billetter), Cash-teaterkoncerten American Spirit (16.500 billetter) og rockmusicalen Jesus Christ Superstar (25.500 billetter).

Billede fra Fakiren fra Bilbao.
Billede fra Fakiren fra Bilbao. Foto: Aarhus Teater

Teaterdirektør Trine Holm Thomsen fortæller:

- Sæson 2016/17 på Aarhus Teater har været fantastisk. Vi har haft flere besøgende end sidste år, og antallet af solgte billetter er steget med knap 9.000 billetter fra et allerede højt niveau i sæson 2015/16. Og så glæder det mig dybt, at vores forestillinger i sæsonen generelt har haft et højt kunstnerisk niveau, hvilket også indbragte Aarhus Teater (i samarbejde med Sort/Hvid) fornemme priser for Erasmus Montanus (Årets forestilling 2017) og Living Dead (Årets Særpris 2017). Det er som om, at der i sæsonen har været en holdningsmæssig symmetri mellem kritikernes og publikums positive oplevelse af vores forestillinger – det gør mig både glad og stolt.

VIDEO: Se forberedelserne til Jesus Christ Superstar.

Direktør Allan Aagaard fortsætter:

- Jeg er meget stolt over, at så mange aarhusianere har besøgt Aarhus Teater i den forgangne sæson, det skal vi være taknemmelige for. Vi havde en glimrende sæson 2015/16 med over 100.000 besøgende og det bedste salg i mange år. At antallet i sæson 2016/17 nu er øget med 14.000 gæster er jo fantastisk. Jeg tror, at succes avler succes og jeg er samtidig overbevist om, at kulturhovedstadsåret og Aarhus 2017 er med til at generere en øget interesse for kulturen - ikke kun i Aarhus, men i hele landet.

Ole Thestrup om Erasmus Montanus: Han er en blærerøv

Allan Aagaard mener dog ikke, at teatret i indeværende og næste sæson kan nå samme billetsalgsmæssige højder og det har én bestemt - og glædelig - grund:

- Vi har været så heldige at modtage en donation fra Salling Fondene på 50 mio. kr. til at bygge en helt ny Store Scene op fra bunden. Det tekniske udstyr er utidssvarende og skal udskiftes lige fra toppen af scenetårnet til gulvet på selve scenen, således at Aarhus Teater i fremtiden vil fremstå som et af Nordeuropas mest moderne teaterhuse. Det er et særdeles omfattende arbejde, som vil påvirke hele teatret og umuliggøre forestillinger i huset i de fire måneder ombygningen varer. Det vil naturligvis have indflydelse på billetsalget i de berørte sæsoner, idet vi ikke kan spille det samme antal forestillinger som normalt. Til gengæld kan publikum glæde sig til at opleve et toptunet teater efter ombygningen.

Ombygningen ventes at strække sig fra ultimo maj til ultimo september 2018.

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier

Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit

inger_kjaer_hoejbjerg_0

Vildskov vækker følelser: - Debatten har en hård og uforsonlig tone

Slik-drenge

play Da nattelivet lukkede ned, blev de slik-pushere

oversavet jagtgevær ulovlige våben

Gemte gevær i lejlighed: 41-årig idømt flere års fængsel