Aarhus-studerende er klar til EM i fodbold

EM i fodbold for kvinderne begynder i aften, og Aarhus er stærkt repræsenteret

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Klokken 20.45 spiller Danmark mod Belgien i åbningskampen i EM i fodbold for kvinder.

Turneringen afholdes i Holland, og Danmark har et slagkraftigt hold med, som er en lille outsider til at nå langt i turneringen.

Østjylland er flot repræsenteret ved turneringen, og i særdeleshed måske Aarhus Universitet. 

Læs også Horsens besejrer AGF i Superliga-premieren

Modsat spillerne på herrelandsholdet kan kvinderne nemlig ikke koncentrere sig om fodbolden på fuld tid – der skal ofte studier eller arbejde til ved siden af.

Aarhus Universitet har således tre studerende med til slutrunden – en af dem er Nadia Nadim, en af landsholdets absolut største profiler. Til daglig spiller hun i USA for Portland Thorns, men det forhindrer hende ikke i stadig at være aktiv på medicinstudiet på Aarhus Universitet. Nadia Nadim har tidligere spillet for IK Skovbakken, og har brugt en del af sin ungdom i Aarhus. 

Også Stine Ballisager Pedersen er udtaget til landsholdet. Hun er den eneste dansker på holdet, der til daglig spiller i en østjysk klub, idet hun normalt tørner ud for IK Skovbakken. Og så studerer hun naturligvis på Aarhus Universitet.

Læs også Så lidt ved de om kvindefodbold

Slutteligt er Frederikke Skjødt Thøgersen også aktiv i studierne på Aarhus Universitet. Hun spiller til daglig for Fortuna Hjørring.

Åbningskampen kan følges klokken 20.45 på DR1.