Aarhus Sporveje fyrer tillidsmand

Forkert håndtering af en hittegodssalg er ifølge Peter Frentz den officielle forklaring på, hvorfor han snart er fortid hos Aarhus Sporveje

04:57

1 af 2

Efter 12 år som buschauffør og ni år som tillidsrepræsentant i Busselskabet Aarhus Sporveje må Peter Frentz snart kigge sig om efter et andet arbejde.

Mandag fik han besked om, at han kan se frem en afskedigelse. Det skriver Århus Stiftstidende.

I et interview med tv2oj.dk onsdag morgen bekræfter Peter Frentz historien.

På trods af udsigten til at miste sit arbejde i en alder af 61 år, så er den snart afgående tillidsmand her til morgen blevet kaldt på arbejde for at betjene en af selskabets bybusser i Aarhus.

- Det har jeg det ikke godt med. Det er underligt, at man fyrer en mand, og så beder ham om at komme på arbejde, fortæller han.

Det var netop en episode under en arbejdsdag som buschauffør, der ifølge Peter Frentz' egen forklaring, blev udslagsgivende for hans afskedigelse.

Peter Frentz fortæller, at ledelsen var utilfreds med den måde, han håndterede en hittegodssag i juni i år. En passagerer havde glemt en pose med naturmedicin i bussen, hvilket Peter Frentz blev gjort opmærksom på, da han nåede frem til endestationen i Højbjerg.

- Ikke gjort noget forkert

Hans arbejdsdag var forbi, og han bad derfor den person, der havde fundet posen i bussen, om at lade den ligge på sædet, indtil hans kollega tog over.

Posens ejermand blev opmærksom på, at posen var forsvundet og henvendte sig i bussen hos Peter Frentz' kollega. Posen var nu forsvundet, da det viste sig, at personen, der fandt den, havde afleveret den tilbage til den butik, hvor naturmedicinen var købt.

Peter Frentz modtog en klage fra posens ejermand og det endte ifølge egen forklaring i en kontrovers med en mellemleder:

- Jeg føler ikke, jeg har gjort noget forkert. Det er almindelig procedure blandt mange af mine kollegaer. Det står i vores reglement.

- Det virker bare som en undskyldning for at finde en årsag. Som tillidsmand har man altid 'et synderegister'. Man skal altid sige, at sådan og sådan er det. Man taler på kollegaernes vegne, fortæller han til tv2oj.dk.

Tavs på grund af personsag

Hos Busselskabet Aarhus Sporveje vil direktør Torben Høyer hverken be- eller afkræfte, at Peter Frentz er blevet orienteret om en eventuel afskedigelse, da det drejer sig om en personsag:

- Jeg kan ikke udtale mig om sagen. Det er ikke, fordi jeg ikke vil, men fordi jeg ikke må.

Han vil dog gerne i generelle vendinger forklare, hvordan processen i forbindelse med en tillidsmandsafskedigelse normalt fungerer:

- Først bliver man orienteret om situationen ved en såkaldt sindeaftale, hvor fagforeningen også deltager. Derefter vil personen modtage et skriftligt brev umiddelbart bagefter, og så venter der en tre ugers indsigelsesperiode, siger Torben Høyer.

- Efter indsigelsesperioden venter der yderligere en forhandlingsperiode, og hvis man ikke kan nå til enighed her, kan sagen gå videre til KL.

Der var onsdag morgen rygter om en arbejdsnedlæggelse blandt buschaufførerne i Aarhus som følge af afskedigelsen, men klokken otte kører busserne fortsat.

Du kan se et interview øverst i artiklen med en tydeligt rørt Peter Frentz, som TV 2 | ØSTJYLLAND mødte onsdag morgen, da han kørte som buschauffør i Aarhus.