Aarhus Lufthavn udvider: - Coronakrisen er en fordel for os

Aarhus Lufthavn investerer 120 millioner kroner på udvidelsen, der skal stå klar om halvandet år.

Hvis du bevæger dig i check-in-området i Aarhus Lufthavn bliver du ikke længere kun mødt af skilte, der fortæller dig, at mundbind er påkrævet.

Her er også nye skilte med teksten ”Lufthavnen har vokseværk!” kommet til, og det er der en helt bestemt grund til – Lufthavnen har nemlig taget hul på en ny udvidelse.

- Der kommer et nyt stort shoppingområde og så skal der bygges et hotel ovenpå den nuværende terminalbygning, fortæller administrerende direktør, Aarhus Airport, Peer Kristensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Trodser corona

Udvidelsen af Aarhus Lufthavn har været planlagt længe, men egentlig var det ikke meningen, at den skulle være igangsat allerede.

- Lige nu er vi desværre i den situation, hvor der ikke er så mange passagerer, men det er også det, der gør, at det faktisk er det ideelle tidspunkt at sætte den her ombygning i gang, siger han.

VIDEO: Hør mere om lufthavnens udvidelse i dette indslag. 

De seneste år har Aarhus Lufthavn haft fremgang i antallet af passagerer. Sidste år var tallet 500.000, men med corona hængende over os, tror direktøren, at der går lang tid, før passagertallet igen når derop.

- Der er ingen tvivl om, at vi står i en krise lige nu, som påvirker lufttrafikken meget, og jeg tror, der går op til to år, før vi er tilbage på det gamle niveau, siger han.

”Coronakrisen er en fordel”

Direktøren fortæller, at Aarhus Lufthavn ikke har leveret tilfredsstillende tal på bundlinjen i mange år, og at den nye udvidelse skal være med til at ændre på netop dette.

Og hvorfor så ikke bruge en krise, der alligevel medvirker til et lavt passagertal, og vende det til en fordel.

- Hvis vi ser nøgternt på det, så er coronakrisen en fordel for Aarhus Airport, for så har vi kunnet gennemføre ombygningen uden at påvirke den passagervækst, siger han.

Flere steder i lufthavnen hænger der skilte, hvor der står, at mundbind er påkrævet.
Flere steder i lufthavnen hænger der skilte, hvor der står, at mundbind er påkrævet.