Aarhus indfører fattigdomsgrænse

Tjener du under 100.000, er du fattig

Nu kan landevejsriddere officielt kalde sig fattige, hvis de bor i Aarhus og tjener under 100.000 kr om året. Arkivbillede.

Et snævert flertal i Aarhus Byråd bestående af Socialdemokraterne, SF og Radikale indførte tirsdag aften en fattigdomsgrænse i kommunen på 100.000 kroner, skriver JP Aarhus.

Fattigdomsgrænsen er udregnet efter OECD's anbefalinger, hvor man sætter grænsen ved halvdelen af medianindkomsten, som i Danmark er omtrent 200.000 kroner.

Den udregningsmetode møder kritik fra blandt andet borgerlig side.

Det konservative byrådsmedlem Niels Christian Selchau-Mark indvender overfor avisen, at:

- ...når der efter OECD's beregningsmetode var flere fattige i 2007 end årene før, er det måske, fordi andre i samfundet havde stigende indtægter under højkonjunkturen. Derfor er det vanvittigt at bruge den statistik til at sandsynliggøre, hvor mange fattige, der er.

Ingen penge i titlen
De aarhusianere, der nu kan kalde sig fattige, skal dog ikke vente, at der følger ekstra penge med den nyvundne titel. Hverken kontanthjælpen eller de sociale ydelser bliver sat op. Den nye fattigdomsgrænse skal udelukkende bruges til at følge udviklingen. Fattigdomsproblemerne skal løses ved at skaffe folk i arbejde eller i gang med en uddannelse, lyder det fra Socialdemokraterne.

Det blev samtidig vedtaget, at fattigdomsgrænsen i Aarhus bortfalder, hvis regeringen senere indfører en landsdækkende fattigdomsgrænse.