Aarhus er ude af kapløbet om ny flyrute

Aarhus er ude af Eurowings-konkurrencen om at vinde en flyrute til Tyskland. Direktøren i Aarhus Lufthavn er dog stadig tilfreds

På trods af stort engagement på de sociale medier og opbakning fra både private og erhvervsliv, måtte Aarhus Lufthavn mandag se sig slået i kampen om en flyrute til en unavngiven destination i Tyskland.

Aarhus sluttede som nummer fem ud af seks med 7,9 procent af stemmerne. Dermed fik Danmarks næststørste by ikke stemmer nok til en tredjeplads, som var kravet for at gå videre til morgendagens finale.

På trods af femtepladsen er direktøren i Aarhus Lufthavn glad.   

- Selvfølgelig havde vi håbet på at gå videre, men jeg er godt tilfreds alligevel. Vi har fået en masse opmærksomhed, som vi ellers ikke ville have fået, siger Peter Høgsberg, der er direktør for Aarhus Lufthavn, til TV2 ØSTJYLLAND.

Resultat af konkurrencen: 

I konkurrencen kunne folk stemme på, hvilken europæisk by, det tyske flyselskab Eurowings skal åbne en ny rute til.  

Aarhus var oppe imod fem andre europæiske byer: Cork i Irland, Kosice i Slovenien, Friedrichshafen i Tyskland, Stavanger i Norge samt den slovenske hovedstad Ljubljana.

Flyseslskabet SAS løftede i oktober sløret for en trecifret million-investering i Aarhus Lufthavn. Selskabet satser stort med flere afgang og helt nye ruter.

Glad for opbakningen

Konkurrencen begyndte i starten af marts, og har, ifølge Peter Høgsberg skabt stort engagement blandt østjyderne.

- Der har været en enorm opbakning. Både tv-medier og radiostationer har delt konkurrencen, og også privatpersoner og erhvervsorganisationer i Østjylland har bakket op. Selv til et SAS-arrangement blev konkurrencen nævnt, siger Peter Høgsberg.

Netop SAS kan få glæde af omtalen fra konkurrencen, vurderer Peter Høgsberg.

- Det kan være godt for SAS-ruten til München, der åbner til april. Der sidder rigtig mange tyskere, som har set en video, der handler om Aarhus. De kan være blevet inspireret til at tage en tur til Østjylland, siger Peter Høgsberg.

Eurowings om valget af Aarhus: 

Konkurrence baner vejen for rute

Konkurrencen har ikke kun skabt omtale og kendskab til Østjylland og Aarhus. Den har også åbnet en dør for Peter Høgsberg og hans folk, når de næste gang skal møde Eurowings og andre store selskaber.

- At vi blev udvalgt til konkurrencen har gjort, at vores dialog med eurowings har nået et nyt niveau. Normalt skulle vi bruge mange kræfter på at sælge Aarhus som destination. Det behøver vi ikke nu, fordi de allerede har blåstemplet os, siger Peter Høgsberg.

Eurowings er ejet af det tyske flyselskab Lufthansa og flyver til 160 destinationer i mere end 50 lande. Og selvom Aarhus er ude af konkurrencen, er der alligevel mulighed for, at der på et tidspunkt kommer en rute til Aarhus. 

- Jeg ville ikke være forbavset, hvis der pludselig holder et Eurowings-fly i Aarhus Lufthavn, Peter Høgsberg.

hacker hacke hacking kriminalitet IT IT-kriminalitet itkriminalitet hackerangreb computer tastatur pc hanske

Mere end 350 sider ramt: 25-årig dømt i stor sag om cyberangreb

80_percent

play Efter års nedgang: Flere flytter til Samsø

Lige nu
20210414-184813-L-1920x1279we

liveblog Udkast: Regeringen vil hæve forsamlingsloft

rimfrost frost

I nat var den koldeste for årstiden i 30 år

80_percent

play Politikere: Drop lempelse af dyrevelfærdslov

Spærring af Silkeborgvej

Skud muligvis affyret i vejkryds: Politi massivt til stede

Dagens mest læste