28-årig ramt af skud: Politiet genindfører visitationszoner

Efter en skudepisode i nat genindfører Østjyllands Politi visitationszoner i Rundhøj og Rosenhøj i Aarhus. Zonerne gælder 14 dage fra i dag

Foto: Google Maps / Østjyllands Politi. Collage: TV2OJ

Natten til tirsdag var der skyderi ved Rundhøjtorvet i Højbjerg, oplyser Østjyllands Politi, som derfor genindfører visitationszoner i Rundhøj og Rosenhøj. 

Politiet fik anmeldelse klokken 0.00, og anmelderen havde hørt flere skud, hvorefter der var blevet råbt ”løb, løb”.

Læs også Fakta: Det må politiet i en visitationszone

Da politiet kom til stedet, var der helt roligt på torvet, men et andet vidne fortalte, at der tidligere på aften havde været en større gruppe af unge samlet ved Netto.

Klokken 0:20 så en patrulje, der var på skadestuen i en anden anledning, en bil ankomme til Aarhus Universitetshospital. På passagersædet var en person, der var blevet ramt af skud. 

01:03

Politiet håber, at visitationszonerne gør områderne mere trygge 

Luk video

Der var tale om 28-årig mand, der er kendt af politiet som tilhørende ene af de to grupperinger – med relation til Rundhøj og Rosenhøj – der er i konflikt med hinanden.

Politiet efterforsker sagen som et drabsforsøg og vil gerne høre fra vidner, der har set eller hørt noget ved Rundhøjtorvet sent i aftes. Østjyllands Politi kan kontaktes 114.

Opgør mellem to grupper
​Efter nattens skudepisode vurderer Østjyllands Politi, at der er risiko for, at opgøret mellem to grupperinger – tilhørende henholdsvis Rosenhøj og Rundhøj – vil blusse op igen. Derfor indfører man visitationszonerne præventivt, og det vil gælde i 14 dage fra i dag, tirsdag, klokken 11.

Læs også Der er ikke meget utryghed at spore i visitationszoner

Visitationszonerne blev i første omgang indført den 3. september og blev ophævet igen 14 dage efter. Anledningen til, at visitationszonerne blev oprettet i første omgang, var, at der havde været flere konfrontationer mellem de to grupper, som blandt andet også blev fundet i besiddelse af slagvåben, peberspray og knojern.

I visitationszonerne må politiet stikprøvevis foretage kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøjer, for at kigge efter våben. 

Visitationszonen i Rosenhøj er afgrænset af:

  • Mod nord af jernbanen
  • Mod øst af Ringvej Syd og Søndervangs Allé inkl. institution på Kjærslund 1
  • Mod syd af Matildelundsvej
  • Mod vest af levende hegn op mod industrikvarter

Visitationszonen i Rosenhøj

 

Visitationszonen i Rundhøj omfatter området afgrænset

  • Mod nord af Jyllands Allé til Fredensvang Runddel
  • Mod øst af Rosenvangs Allé
  • Mod syd af Holmevej
  • Mod vest af Holme Møllevej

Visitationszonen i Rundhøj 

 

03:31

Tidligere i september blev de to visitationszoner omkring Rundhøj og Rosenhøj indført af Østjyllands Politi. Se mere i indslaget fra dengang her.

Luk video