23-årig mand i underbukser forsøgte at påkøre patruljebil

En 23-årig mand nåede op på 120 km/t i en 60 km-zone og forsøgte flere gange at påkøre politiet

En 23-årig mand nåede at begå adskillige færdselsforseelser og få mange sigtelser på sig, da han i nat forsøgte at stikke af fra politiet og forsøgte at påkøre en patruljebil.

Biljagten begyndte, da en patrulje rutinemæssigt ville stoppe en bil med defekt baglys i krydset Vester Alle og Thorvaldsensgade i Aarhus. Selv om patruljen slog udrykningssignalerne til, nægtede manden at standse. I stedet satte han farten op og kørte i høj fart ad Vesterbro Torv og videre ad Nordre Ringgade, hvor han to gange kørte over for rødt lys. Da han nåede Grenåvej nåede han op på 120 km/t i en 60 km-zone. Flere gange svingede han ind foran politibilen, når den forsøgte at overhale. 

På Vikærsvej forsøgte en modkørende patruljebil at spærre vejen, men bilisten fortsatte direkte mod patruljevognen med meget høj hastighed, så den måtte undvige.

Anholdt i underbukser

På Tjelevej kørte bilisten igennem en hæk og ud på et grønt areal, hvor han efterlod bilen og flygtede til fods. Her så betjentene ham løbe ind i en opgang i en bolig i nærheden. I bilen fandt betjentene en nøgle, som de tog med hen til opgangen. Den viste sig at passe til en dør i opgangen, hvor den 23-årige lå i lejligheden sammen med to andre personer.

Den 23-årige var kun iført underbukser og sagde, at han lige var vågnet. Betjentene kunne dog tydeligt genkende den 23-årige fra den vilde biljagt, og han blev anholdt og taget med til politigården. Her erkendte den 23-årige, at det var ham, der havde kørt bilen. 

Ud over en stribe af færdselsforseelser blev den 23-årige sigtet for forsøg mod vold på politiet, da han havde forsøgt at påkøre en patruljebil. Desuden blev han sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da der blev fundet en pose kokain på ham. Den 23-årige blev også sigtet for at køre uden kørekort, for at have forvoldt fare for andres liv og legeme og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.