Turismen i Aarhus stiger: Hoteller må ansætte nye folk

- Vi har fået mere at lave. Og vi kan se på vores booking, at vi får mere at lave resten af året

02:07

Aarhus 2017 betyder masser af turister. Og dermed også flere arbejdspladser i Aarhus.

Siden årsskiftet har Hotel Scandic i Aarhus haft rigtig mange dage med fuldt hus.

I tre år har receptionschef Lone Amby Andersen arbejdet her på hotellet, og hun kan tydeligt mærke, at der er brug for flere hænder.

- Her i januar har vi haft en del flere gæster. Det betyder, at vi skal være flere til at gøre rent og sørge for, at folk får morgenmad, siger Lone Amby Andersen, receptionschef, Hotel Scandic Aarhus City

Læs også Turistchef spår: 2017 bliver rekordår i Aarhus

Det seneste år har hotellet ansat syv nye medarbejdere. Og de forventer at ansætte flere i løbet af 2017.

- Vi har fået mere at lave. Og vi kan se på vores booking, at vi får mere at lave resten af året, siger Nina Carlslund, hoteldirektør, Hotel Scandic Aarhus City.

En af hotellets nye medarbejdere er fra Slovakiet. Hun gør rent ved siden af sit studie. Tidligere var hun afløser, men nu arbejder hun fast 12 timer om ugen.

- For mig betyder det, at jeg kan arbejde flere timer. Jeg har mere travlt, og jeg har flere opgaver i løbet af min vagt, siger den østeuropæiske stuepige til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge hoteldirektøren har hotellet længe været populært blandt forretningsfolk, men nu booker flere turister sig ind på hotellet.

Læs også Her er de dyreste veje i Østjylland

- For få år siden boede folk andre steder. I sommerhuse eller nede ved Legoland og tog på endagsbesøg i Aarhus. Nu er der så meget at se og lave i Aarhus, at man tager hertil og bor her og tager på endagsture andre steder hen, siger Nina Carlslund.

Det betyder, at stuepigerne skal svare på nye spørgsmål. Fx spørger hotelgæsterne ind til seværdighederne i Aarhus: Hvad der er interessant, og hvad de absolut skal se.

Også andre hoteller i Aarhus har fået flere gæster. Og i løbet af 2017 åbner mindst et ny hotel.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om de aarhusianske hoteller, der nyder godt af kulturhovedstads-året.

01:16

VIDEO: Her kan du se højdepunkterne fra åbningen af Kulturhovedstad 2017.

Luk video