Move For Life: Østjyder i alle aldre var i bevægelse

19 kommuner i Region Midtjylland havde henover weekenden fokus på bevægelse. Det skete med projektet Move For Life som en del af Aarhus2017

Over 100 arrangementer var i weekenden stablet på benene som en del af projektet Move For Life. Bag projektet er DGI, og foreningen havde til formål at skabe en række nytænkende events, der skaber samvær gennem idræt og kultur.

Et af de mange arrangementer var "Legeuniverset" på Brobjergskolen i Aarhus, hvor hvert klasselokale var indrettet, så det repræsenterede et andet lands kultur. Blandt andet Argentina og Grønland fik vist sine traditioner frem.

- Vi lever jo i en by, hvor der er rigtig mange mangfoldige mennesker, og så syntes vi, det kunne være en sjov måde at invitere børn til at lege i forskellige kulturer. Leg er jo sådan et universelt sprog, siger Helle Laursen, der arrangerede Legeuniverset, til TV2 ØSTJYLLAND.

Målet med Move For Life er, at så mange borgere i Region Midtjylland som muligt aktiveres, og det gælder unge som gamle, store og små. Projektet strækker sig over 19 kommuner, og herunder hører 2000 idrætsforeninger. 

Lysfest i Kolind

I Kolind i Syddjurs Kommune var der arrangeret Lysfest - altså fest med loftlamperne slukket og knæklysende tændt. Der blev danset alt fra linedance til sigøjnerdans, så der var stor variation i koreografien.

- Det er godt for folk at komme og se og være med til noget, som de måske ikke gør til hverdag eller ved noget om, siger Jette Nitzsch, der er formand for foreningen Dansens Dag Syddjurs.

Projektet er en del af kulturåret Aarhus2017, men havde altså små-events over hele regionen.

20210226-083310-L-1920x1280we

Statsminister: Vi har et meget mere åbnet Danmark i maj

Vaccine

Vaccinationscentre i stress-test: 9200 midtjyder skal vaccineres i dag

Malou Kjeldsen Frisør Malou Hornslet

Dyreparker åbner ikke, selvom de må: Frisør undrer sig over genåbningsplan

piraten djurs sommerland

Disse østjyske kulturinstitutioner må åbne – men gør det ikke

12f65654-7240-4ef8-8000-1f0e5cd02ae7

Her er vores kort på hånden i den danske teststrategi

lystrup spejdergruppe

play Slut med online-møder: Nu glæder de sig til sammenhold og lugten af røg