Kom med til koncert i aften under vandet i Grenaa

I aften kan man opleve undervandskoncerten AquaSonic i Kattegatcentret

Kattegatcentret danner lørdag aften rammen om to undervands-koncerter. Foto: Kattegatcentret

Var det noget med en helt og aldeles anderledes musikoplevelse? Så er det nok Kattegatcentret, du skal besøge i aften. Her kommer det Aarhus-baserede band Between Music nemlig forbi og giver en såkaldt undervandskoncert.

- Vi er meget stolte over at kunne præsentere AquaSonic i den helt perfekte ramme i Kattegatcentret. At opleve de fem musikere med specialdesignede musikinstrumenter lade sig nedsynke i hver deres mandsstore akvarium og spille og synge under vand bliver en oplevelse helt ud over det sædvanlige, siger afdelingsleder for udstilling og formidling i Kattegatcentret, Karsten Bjerrum Nielsen, i en pressemeddelelse.

00:24

Se video fra generalprøven i Kattegatcentret her. 

Luk video

Koncerten har ryddet forsider verden over, er blevet et viralt hit med over 25 millioner visninger på blandt andet YouTube, og denne uges koncert i Aalborg meldes helt udsolgt.

Man skal være meget fysisk aktiv, men forsøge at holde vejrtrækningen i kontrol og holde hjerterytmen i kontrol, så man skal tænke i flere lag på samme tid.

Morten Poulsen, 'undervandstrommeslager'

I april spillede bandet i Aarhus. TV2 ØSTJYLLAND mødte bandmedlemmerne under prøverne.

En af dem var Morten Poulsen, som er 'undervandstrommeslager'. Han nyder den anderledes udfordring det er at spille under vandet.

Spændende og anderledes

- Man skal være meget fysisk aktiv, men forsøge at holde vejrtrækningen i kontrol og holde hjerterytmen i kontrol, så man skal tænke i flere lag på samme tid. Det er ret spændende og anderledes fra, når jeg spiller over vand, sagde han dengang.

Der er blevet arbejdet på projektet i ti år, og den foreløbige kulmination skete for to år siden, da AquaSonic havde verdenspremiere i Holland. En optræden, som altså mere end 25 millioner mennesker nu har set på YouTube. 

Læs også Wammen om kendt kulturby-klip: Havde lyst til at hoppe i havnen

Allerede fredag var den første koncert i Kattegatcentret. Lørdag er der så yderligere to kl. 17 og 20. Billetter til koncerterne kan kun købes i Kattegatcentrets webshop.

AquaSonic-koncerterne er en del af kulturhovedstadsåret Aarhus 2017.

01:53

Vi har tidligere lavet et indslag med bandet Between Music. Se det her. 

Luk video