Aarhus 2017: Her er højdepunkterne

2017 byder på et væld af oplevelser, når landets andenstørste by, Aarhus, bliver europæisk kulturhovedstad

En af de store events under Aarhus 2017 er arrangementet "The Garden" i samarbejde med kunstmuseet Aros, som byder på en fire kilometer lang kunstzone fra museet i midtbyen til stranden ved Ballehage.

I 2012 vandt Aarhus titlen som Europæisk Kulturhovedstad i 2017 - i tæt opløb med Sønderborg.

Herunder kan du se nogle af de højdepunkter, Aarhus 2017 kan byde på:

Kulturhovedstaden har et budget på 428 millioner kroner og byder på flere end 350 arrangementer hovedsageligt i Aarhus, men også i de øvrige 18 kommuner i Region Midtjylland.

Festlighederne begynder ved et stort åbningsarrangement 21. januar 2017 under temaet "Rethink".

Programmet byder på fire såkaldte megaevents, som vil være arrangementer med national og international interesse.

Røde Orm

En af de såkaldte megaevents er Det Kongelige Teaters forestilling om vikingen "Røde Orm". Forestillingen, der bygger på den svenske forfatter Frans G. Bengtssons klassiske roman af samme navn, opføres som friluftsspil på taget af Moesgaard Museum.

The Garden

En anden megaevent er arrangementet "The Garden" i samarbejde med kunstmuseet Aros, som byder på en fire kilometer lang kunstzone fra museet i midtbyen til stranden ved Ballehage.

Susanne Bier-trilogi

Et af de øvrige trækplastre er filminstruktøren Susanne Biers filmtrilogi, hvor filmene "Brødre", "Elsker dig for evigt" og "Efter brylluppet" omdannes til henholdsvis en opera, et dansestykke og en musical, som sættes op i Musikhuset.

Tree of Codes

Kulturhovedstaden byder også på opførelse af den moderne ballet "Tree of Codes". Forestillingen, hvor dansere fra Pariseroperaens Ballet medvirker, er skabt i samarbejde med den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson.

Aarhus Fortæller

Den Gamle By står bag udstillingen "Aarhus Fortæller", der er en underjordisk udstilling om Aarhus' udvikling fra vikingetiden til nu.

Kilde: Aarhus2017.dk