Borgmester om udligning: - Jeg er forundret men ikke overrasket

Dagens forlig om kommunal udligning resulterer i, at Horsens Kommune står til at miste knap 30 millioner kroner årligt.

- Det gør ondt at skulle rive boliger ned, men omvendt så har vi som samfund ikke kunnet løse den opgave med borgere i socialt belastede områder, mener Horsens borgmester Peter Sørensen (S). Foto: Christian Kallenbach

I samarbejde med TV SYD

Tirsdag blev udligningsreformen præsenteret, og det står nu klart, at Horsens Kommune skal aflevere knap 30 millioner til fordelingen kommunerne i mellem.

Sådan påvirker udligningsreformen de østjyske kommuner.

Borgmester Peter Sørensen (S) er forundret over, at kommunen står til at tabe 30 millioner kroner med den nye aftale om kommunal udligning, som hans partifæller på Christiansborg har forhandlet hjem med et stort flertal i Folketinget.

-  Men jeg er ikke overrasket, for jeg har godt kunnet se, at det var på vej. Jeg står også stadigvæk uforstående over for, at vi ender her, siger han til TV SYD og fortsætter:

Læs også Borgmester efter mavepuster i Odder: - Jeg er meget glad for ny aftale

- Når det så er sagt, er jeg også glad for, at det nu er overstået. Det har vi alle brug for. Med benhård prioritering vil vi i byrådet fortsat investere i folkeskole, kultur, ældre og handicappede og udvikling af kommunen. Det bliver lidt sværere med sådan en udviklings- og investeringsdagsorden, men det fortjener borgerne i Horsens, siger Peter Sørensen til TV SYD.

08:01

VIDEO: I Skanderborg kan de se frem til en stor regning, mens de i Norddjurs få ekstra penge i kassen. Her kan du se mere om, hvordan udligningsreformen påvirkerde østjyske kommuner.

Luk video

Kunne være værre

Helt præcist skal Horsens Kommune altså aflevere 29.495.000 kroner.

Den udfordring bliver ifølge borgmesteren ikke nem, men han er parat til at gå positivt til opgaven.

- Vi er vant til at klare tingene selv i Horsens, og det kommer vi også til denne gang. Under den forrige regerings (den borgerlige VLAK-regering, red.) udspil stod vi til at tabe mellem 80 og 100 millioner kroner. Så set i det lys er det en markant forbedring, siger han.