Endnu en by kan have udsigt til at få et nærhospital
Skanderborg er blandt de fem steder, Region Midtjylland overvejer at placere et nærhospital.
Det ligner godt nyt for borgerne i Skanderborg og omegn, når hospitalsudvalget i Region Midtjylland på mandag holder møde.
Her skal udvalget nemlig tage stilling til, hvor fem såkaldte nærhospitaler skal placeres i regionen.
Idéen om nærhospitaler er opstået ud af en bred politisk sundhedsaftale mellem regeringen og Folketingets partier. Fire milliarder bliver der afsat, som skal fordeles landet over, og Region Midtjylland skal altså placere fem af de såkaldte nærhospitaler.
Læs også
Det har allerede været fremme, at Grenaa kan få et af de nye nærhospitaler, men nu ser Skanderborg så også ud til at få et af de nye sundhedstilbud, der sandsynligvis bliver en art mellemvej mellem de lokale sundhedshuse og regionshospitalerne.
Formand er positiv
Formand for hospitalsudvalget Purnima Erichsen (C) er positiv over for Skanderborg som centrum for et nærhospital.
- Skanderborg har ikke et sygehus i modsætning til Horsens og Aarhus, som jo er nærmeste byer, hvor der er sygehus, så geografisk ligger byen et sted, hvor det vil give mening at give borgerne et nært sundhedstilbud.
Hospitalsudvalgets formand peger desuden på, at Skanderborg i forvejen har et sundhedshus, som man kan bygge videre på.
Læs også
Går politikerne videre med Skanderborg og Grenaa som fremtidige byer med et nærhospital, er der lagt op til, at næste skridt blandt andet er en dialog på både administrativt og politisk niveau mellem regionen og de to kommuner, Skanderborg og Norddjurs.
Foruden de to østjyske byer ligger regionen desuden op til at placere et nærhospital i Skive, i Ringkøbing-Skjern kommune samt i det nordvestlige hjørne af regionen, som der står i dagsordenen for hospitalsudvalgets næste møde.