Samsø-færgen har fået navn: M/F Issehoved

Færgen bliver navngivet ved en ceremoni om godt en måneds tid

Lørdag den 23. april blev der afholdt generalforsamling i Samsø-Aarhus Forbindelsen, og her var der massiv opbakning fra over 100 deltagere.

Generalforsamlingen blev krydset med lækker mad, loungemusik og god stemning, og der blev også fundet et navn til færgen.

Færgen hedder oprindeligt Sogneprinsen, men arbejdsgruppen besluttede, at de mange indskydere skulle være med til at bestemme det nye navn, og det resulterede i 102 forslag.

- Folk har haft en måneds tid til at komme med bud på et nyt navn, og vi har fået gode og mindre gode forslag, siger Hans Christian Hesseldal, der er bestyrelsesmedlem i rederiselskabet Samsø-Aarhus Expressen A/S, til tv2oj.dk.

Blandt forslagene var Kong Henrik, Titanic 2 og Sydens Dronning, men det blev Lisbeth Lyngsø, der vandt konkurrencen med vindernavnet: M/F Issehoved, og hendes begrundelse er, at man kan fra Issehoved (ligger på det nordlige Samsø, red.) kan se båden sejle hele vejen til Aarhus.

- Vi har oplevet en enorm opbakning, og det har været en sjov proces. Folk er meget positive, og forhåbentlig kan vi navngive færgen ved en ceremoni i slutningen af maj eller begyndelsen af juni, lyder det fra Hans Christian Hesseldal.

I øjeblikket bliver der arbejdet på Samsøs nye færge på værftet i Faaborg, så den kan leve op til de danske søfartsregler, og den skal også males.