Djursland vil med på færge-eventyr

I Syddjurs Kommune så de folkevalgte meget gerne, at en ny hurtigfærge mellem Aarhus og Samsø tog et smut forbi Skødshoved

02:34

Lørdag kunne TV 2 | ØSTJYLLAND berette om stor jubel på Samsø, efter at den nye hurtigfærge, som skal sejle mellem øen og Aarhus, ankom. Nu melder politikere fra Syddjurs Kommune sig på banen, for at de også kan få glæde af færgen.

Her håber flere byrådspolitikere nemlig på, at færgen kan runde Skødshoved på vejen.

Læs også Jomfrurejse: Den nye Samsøfærge lagde til i Aarhus

- Jeg kunne godt tænke mig, at den nye færge bliver en mulighed for folk, der vil besøge Mols og Ebeltoft samt folk, der vil bo her og så pendle til Aarhus på arbejde, siger 1. viceborgmester i Syddjurs Kirstine Bille (S).

Folkene bag er ikke afvisende

Også kommunens borgmester kan se muligheder i ideen.

- Jeg håber, vi kan finde en løsning, hvor også Syddjurs kan kobles på ruten. Det kunne være til Skødshoved, som der tidligere har været arbejdet på. Det kunne også være turistture til Ebeltoft, forklarer borgmester Claus Wistoft (V).

Læs også Færge-forkæmper: Rute fra Samsø til Aarhus inden sommer

Netop Skødshoved var også i spil som færgedestination i 2012, men her kuldsejlede planerne, der altså nu måske igen kan komme på tale. Folkene bag den nye hurtigfærge er i hvert fald ikke afvisende.

- Vi er åbne for ideen, men nu skal vi have ruten mellem Samsø og Aarhus til at fungere, siger talsmand for Samsø-Aarhus Expressen, Hans-Christian Hesseldal.

Du kan se hele indslaget om hurtigfærgens mulige nye smutvej øverst på siden.