Otteårige Henrik med leukæmi fik sit største ønske opfyldt

Mandag formiddag opfyldte Make-A-Wish Ønskefonden Danmark ønske nummer 100, da de overraskede otteårige Henrik med leukæmi med nye cykler

Henrik på otte år havde ét ønske. Han ville gerne have en cykel, så han kunne træne sine led, som har taget skade af den medicin, han bliver behandlet med for leukæmi. 

Mandag formiddag blev netop dét ønske opfyldt, da Make-A-Wish Ønskefonden Danmark, som er grundlagt i Østjylland, kom forbi hans adresse i det nordlige Randers og overraskende ham. 

Og de havde ikke blot en cykel med til lille Henrik men også to til henholdsvis hans far og hans storebror Peter på 10 år.

Både far og søn var meget taknemmelige, da fonden donerede cyklerne. 

quote Det er bare perfekt, at sådan en organisation kan gå ind og gøre sådan noget for nogle som os. At de helt uselvisk støtter op om familier med syge børn. Det skal der lyde en stor tak for.

Ivan Svensson, far

- Det er så genialt, for så får vi tankerne lidt væk fra alt det her sygdom og elendighed, som har præget vores liv det sidste års tid. Nu er der nogle ting, som vi har mulighed for at gøre sammen med Henrik, siger Ivan Svensson, der er far til Henrik. 

Årsagen til, at fonden har valgt at give ham tre cykler i stedet for en er, at han ikke ville kunne cykle alene i det kvarter, han bor i. Derfor ville han kun kunne bruge sin cykel på parkeringspladsen, hvis ikke hans familiemedlemmer også fik en cykel. 

Frivillig fra fonden var med

Da cyklerne skulle gives til Henrik og hans familie var Annbritt Porup med. Hun er frivillig i Make-A-Wish Ønskefonden Danmark, og det er der en helt særlig grund til.

- Jeg gør det, fordi vi selv havde en søn, der havde muskelsvind, og hans højeste ønske var at komme op på toppen af Empire State Building i New York, og det valgte vi selv at opfylde for ham i 2009, fordi vi havde ressourcerne og overskuddet til at gøre det. Og da jeg stod oppe på toppen af Empire State Building sammen med ham, der vidste jeg bare, at det her, det er der familier rundt omkring, som ikke har mulighed for at gøre, siger Annbritt Porup.

Du kan høre mere om, hvorfor Annbritt Porup er frivillig i fonden, i videoen herunder.

Da hun kom hjem fra New York valgte hun derfor at melde sig som frivillig i fonden, så hun kunne være med til, at andre børn fik deres højeste ønske opfyldt. 

- Vi mistede vores søn i januar 2012, og noget af det, der hjalp os igennem sorgen var, at vi vidste, at vi sammen som familie havde opfyldt hans ønske. Det har betydet rigtig meget for os efterfølgende, siger Annbritt Porup. 

Har opfyldt 100 ønsker

Det er en lokal cykelhandler, som har hjulpet med at gøre det muligt for fonden at opfylde drengens store ønske.

Henriks ønske var ønske nummer 100, som fonden har opfyldt i Østjylland, siden den blev grundlagt. Det er børn med livstruende sygdomme, som fonden opfylder ønsker for. 

- Det er bare perfekt, at sådan en organisation kan gå ind og gøre sådan noget for nogle som os. At de helt uselvisk støtter op om familier med syge børn. Det skal der lyde en stor tak for, siger Ivan Svensson. 

Henriks ønske var ønske nummer 100, som fonden har opfyldt i Østjylland
Henriks ønske var ønske nummer 100, som fonden har opfyldt i Østjylland

Du kan se, hvordan det så ud, da Henrik fik overrakt cyklen, i videoen øverst i artiklen.