Strid om gammel færge

Udtjent træfærge på Randers Fjord er bevaringsværdig. Det mener en dansk færgeforening, der dog ikke har råd til at købe skibet.

For kun en uge siden blev den gamle træfærge 'Udbyhøj' på Randers Fjord erstattet af en ny og moderne kabelfærge. Allerede få dage inde i sin nye pensionist-tilværelse er færgen dog gået hen og blevet midtpunkt i en strid mellem Foreningen Dansk Færgebevaring og de kommuner, der ejer den.

Dansk Færgebevaring ønsker at overtage 'Udbyhøj', fordi færgen efter foreningens mening er et stykke dansk kulturhistorie, der skal bevares for fremtidige generationer. Foreningen har dog ikke råd til at købe færgen, og derfor opfordrer den Rougsø og Nørhald Kommuner til at forære den væk.

Det ønske bliver dog næppe efterkommet. De to kommuner har allerede sat færgen til salg, og den vil dermed blive solgt, hvis en køber melder sig på banen. Dansk Færgebevaring frygter dog, at færgen vil forfalde og senere blive ophugget, hvis den kommer på private hænder. Det skriver Randers Amtsavis.

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14758">Ny færge på Randers Fjord (11/7-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=11575">Små færger slipper for EU-udbud (18/7-05)</A></STRONG><STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=10736">Udbyhøj-færge sejler igen (4/4-05)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=6841">Terrorfrygt truer færge (27/1-04)</A></STRONG>