Tilråb, fuckfingre og spytklatter møder Kim, når han passer sit arbejde på færgen

Hos Samsø Rederi rapporterer færgefolkene om øget chikane fra passagerer.

02:05

VIDEO: Kim Hansen oplever oftere og oftere at blive chikaneret, når han passer sit arbejde.

Det sker ansigt til ansigt, men i høj grad også på de sociale medier, hvor ubehagelige tilsvininger er blevet en del af hverdagen.

- Tilråb, en fuckfinger, rysten på hovedet eller i værste fald nogle, som spytter efter os.

Sådan beskriver Kim Hansen den virkelighed, der nogle gange møder ham, når han passer sit arbejde. Kim Hansen er skibsassistent hos Samsø Rederi og dirigerer blandt andet bilerne på plads på færgen.

Prinsesse Isabella sejler mellem Hou og Sælvig.

I 15 år har Kim Hansen passet sit arbejde, og oftere og oftere oplever han og kollegaer både her hos Samsø Rederi og andre steder grov chikane fra passagerer.

- Folk bliver utålmodige, og mange gange mener de, at de er bedre til at pakke færgen, end vi er, siger Kim Hansen om det, det fører til ubehagelige situationer.

Læs også Politiet søger vidner til overfald på p-vagt

Tidligere er to medarbejdere også blevet forsøgt påkørt. En sag, han og kollegaerne forsøger at lægge bag sig.

Et udbredt problem

Fagforeningen FOA har medlemmer på 23 småfæger i Danmark, og på stort set alle færgerne, har medarbejdere oplevet chikane, oplyser FOA.

Hos Samsø Rederi oplever de også, at det foregår via Facebook. 

- De var lige sejlet, og så var der skrevet en klage over en medarbejder, og allerede på det tidspunkt var der måske 50 andre kommentarer om, at han skulle lynches, sparkes af færgen og alt muligt andet, fortæller Carsten Kruse, direktør ved Samsø Rederi.

Læs også Beboere kæmper for deres børns sikkerhed: 11.000 biler og lastbiler er for meget

Og overfusningerne sætter deres spor og kan være svære at slipper, selv når Kim Hansen og kollegaerne kommer hjem fra arbejde.

- Så begynder jeg at tænke over, hvad det egentlig var, der var årsagen til, at jeg skulle kaldes en idiot. Jeg kan godt forstå, at det er en uvant situation, og at man kan være en lille smule stresset, når man skal ombord på en færge og bliver anvist en plads, men jeg kan ikke forstå, at man kommer med tilråb, rysten på hovedet, fuck-fingre og den slags. Det, synes jeg, er langt over mål, siger Kim Hansen.

FOA frygter at problematikken ikke er blevet mindre aktuel, efter regeringens sommerpakke er landet. Fagforeningen forventer nemlig, at de billigere billetter vil lægge et øget pres på færgerne, hvilket kan skabe flere konflikter.