Drømmer om OL: Nu har Laura fået en skøjtebane i baghaven

Under corona-nedlukningen har Laura Dollerup måttet undvære kunstskøjteløbet og dermed det helt særlige frirum, det giver den 18-årige skøjteløber, der er autist og har ADHD. Men nu kan hun igen snøre skøjterne.

Mange har en trampolin i baghaven, enkelte har en pool, men de færreste har deres egen skøjtebane.

Det gælder dog ikke for Laura Dollerup fra Tilst, der fik en helt særlig fødselsdagsgave, da hun i søndags fyldte 18 år.

Hun har skøjtet, siden hun var lille, og bruger under almindelige omstændigheder timevis i skøjtehallen mange gange om ugen, men grundet coronanedlukningen har hun i flere måneder været forvist til teenageværelset.

Derfor fik hendes mor den ide, at bygge deres egen skøjtebane i haven, som Laura Dollerup altså fik i fødselsdagsgave.

Skaber et frirum

Det er ikke tilfældigt, at kunstskøjteløb har så stor betydning for Laura Dollerup, der er autist og har ADHD, og derfor døjer med nogle sociale udfordringer i hverdagen.

- Det har givet mig et frirum, fordi jeg har kunnet være ligesom andre. Jeg er ikke blevet dømt på at være anderledes, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Selvom der er mindre plads at boltre sig på, end hun er vant, er Laura Dollerup begejstret for hendes nye skøjtebane i baghaven.

Derfor har det ikke været nemt at undvære skøjterne, mens landet er lukket ned.

- Det har været svært, og jeg har følt mig enormt rastløs. Jeg har manglet motivationen til at gøre noget, fordi jeg har manglet det, der gør mig gladest, siger Laura Dollerup.

Drømmer om OL

Den helt særlige fødselsdagsgave faldt da også i god jord hos Laura Dollerup.

- Det har været fuldstændig fantastisk, siger hun.

Efter hun kunne genoptage skøjteløbet, har hun flittigt hvirvlet rundt i baghaven. Faktisk er det blevet til flere skøjteture om dagen, og det kan mærkes hos den 18-årige kunstskøjteløber.

- Det har gjort, at jeg er gladere og bruger min energi bedre, så jeg ikke bare ligger i min seng, siger Laura Dollerup.

Med de mange piruetter og timer på isen træner hun mod et helt særligt mål.

- Jeg drømmer om at komme med til Special Olympics World Winter Games 2022. Det har været en drøm, siden jeg fandt ud, at jeg er inden for målgruppen, siger hun.