Britpop-ikonet Liam Gallagher kommer til Aarhus

Den tidligere forsanger i bandet Oasis spiller fredag 8. juni på den aarhusianske musikfestival Northside

Foto: ANDREW COWIE - Ritzau Scanpix

I 1990'erne bragede det britiske band Oasis ind på musikscenen som et af de mest markante navne i den populære britpop-bølge.

Brødrene Noel og Liam Gallagher udgjorde bandets centrale akse, og sidstnævntes stemme prydrede ørehængere som "Wonderwall", "Live Forever" og "Champagne Supernova".

Fredag kan Northside offentliggøre, at Liam Gallagher spiller på den aarhusianske musikfestival i år.

Læs også 50 års jubilæum: Sådan husker aarhusianerne ungdomsoprøret

Sidste år udsendte Liam Gallagher sit første soloalbum med titlen "As You Were". Det fik generelt gode anmeldelser og har blandt andet toppet den britiske albumliste.

Foruden Liam Gallagher kan Northside også præsentere hophop-legenden Mike D på årets program. Han er tidligere medlem af Beastie Boys, der har hits som "Sabotage", "Intergalactic" og "Fight For Your Right" på cv'et.

Læs også Hamstring af grafikkort koster dyrt for eSports-elever

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi har glædet os ekstremt meget til at sætte Liam Gallagher og Mike D på plakaten, siger talsmanden for Northside, John Fogde, i en pressemeddelelse.

- Begge har været banebrydende og haft en kæmpe indflydelse gennem de sidste tre-fire årtier og har skabt et væld af klassikere, siger han.

01:49

VIDEO: Festivalgæster om årets Northside: De kunne godt have smidt mere flis. Sidste års festival blev særdels regnfuld, og det betød en masse mudder på festivalpladsen.

Luk video

Liam Gallagher, som var frontmand i Oasis i 18 år, spiller på Northside fredag 8. juni. Mike D spiller dagen før.

Tidligere har festivalen præsenteret stjerne-dj'en og produceren Diplo og multitalentet Beck på plakaten.

Læs også Floorball får folk i gang: - Bukserne sidder allerede løsere

Björk, C.V. Jørgensen, Dizzy Mizz Lizzy, Father John Misty, Nik & Jay, Queens of the Stone Age og The National er andre navne, som optræder på festivalen i år. I øjeblikket er i alt 24 navne på plads.

Northside 2018 afvikles i dagene 7.-9. juni i Ådalen ved Aarhus.