Efter fyringer på Hammel Neurocenter: Behandling skal undersøges

Landets fem regioner vil undersøge udviklingen i behandlingen af svære, sjældne og komplicerede hjerneskader

Hammel Neurocenter følte sig i begyndelsen af september nødsaget til at melde ud, at der ville blive nedlagt otte sengepladser og fyret 40 medarbejdere på baggrund af, at der bliver henvist færre patienter til neurocentret, hvor man specialiserer sig i hjerneskader.

Det har fået Hjernesagen op på tæerne, hvor landsformand Lise Beha Erichsen har bedt om en større analyse af forholdene omkring behandling af svære hjerneskader. 

Læs også Hammel Neurocenter fyrer 40 medarbejdere

Den forespørgsel kommer landets fem regioner nu i møde.

Regionsrådsformand Bent Hansen oplyser til Hjerneforeningen, at der vil blive lavet en udredning af forholdene omkring behandlingen af hjerneskader, og at det stadig er meningen, at behandlingen bør ske ’koncentreret’ – altså på steder som Hammel Neurocenter.

Læs også Ansatte på Hammel Neurocenter: Vi er fuldstændig rystede

Meldingen vækker glæde hos Hjerneforeningen. 

- Nu er der skabt en vigtig dialog mellem beslutningstagerne - og politikerne har sat udredning i gang. Jeg er glad for, at man på den måde har lyttet til vores bekymring. Det er vigtigt, at de hjerneskadede patienter er i centrum. Jeg ser frem til, at der så forhåbentlig også kan blive en fælles retning på tværs af regionerne for, hvordan vi sikrer den bedste behandling, siger Lise Beha Erichsen i en pressemeddelelse.

02:19

VIDEO: De ansatte på Hammel Neurocenter var rystet, da de tidligere på måneden fik meldingen om nedskæringerne.

Luk video

Foreningen Hjernesagen repræsenterer flere end 9000 mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen og deres pårørende.