Udflytning til Horsens sætter vismandsrapporter på pause

Stort set ingen i Det Økonomiske Råd ønsker at flytte med til Horsens. Overvismand overvejer selv at stoppe

Udflytningen af Det Økonomiske Råd fra København til Horsens vil medføre en pause i udgivelsen af de såkaldte vismandsrapporter.

Det skriver Børsen mandag.

Årsagen er ganske simpel: Der kommer til at mangle medarbejdere, når institutionen rykker teltpælene op som led i regeringens udflytningsplan for statslige ansatte.

Kun tre ud af de 37 medarbejdere i Det Økonomiske Råd overvejer således at flytte med til Horsens ifølge avisen.

Og det får direkte konsekvenser for vismændenes arbejde, mener overvismand Michael Svarer.

Arbejdet bliver indstillet en periode

Vismændene vil ifølge ham være "vingeskudt", mens genopbygningen af sekretariatet står på.

- Tre mand kan ikke lave en vismandsrapport. Det betyder, at arbejdet bliver indstillet i en periode, siger han til Børsen.

Hvor lang tid, det kommer til at vare, afhænger af, hvor hurtigt sekretariatet bliver fuldt bemandet igen efter udflytningen, der er planlagt til senere i 2018.

VIDEO: Skattestyrelsens afdeling i Horsens får tilført 20 nye ansatte, mens De Økonomiske Råds Sekretariat flytter til byen med mere end 30 medarbejdere. Og de nye arbejdspladser glæder Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens. Se interview med ham her fra den 17. januar i år.

Michael Svarer har kontraktudløb til nytår, og han overvejer selv sin rolle som overvismand.

- Det vil nok være naturligt at tænke, at hvis man skal opbygge en ny organisation, så vil det være fornuftigt at få nogle nye kræfter ind, som har lyst til det, siger han.

Aktører som Dansk Industri, LO og forhenværende vismænd er modstandere af udflytningen. De mener, at den kan svække vismændenes rolle som økonomisk vagthund over for regeringen.

Men Michael Svarer er overbevist om, at regeringen står fast, skriver Børsen.

VIDEO: Der har været en følelse af chok i De Økonomiske Råds Sekretariat efter beskeden om, at sekretariatet skal flytte væk fra København. Se et interview med tillidsmand Nora Vågnes Traaholt her. Videoen er fra den 17. januar i år, hvor medarbejderne fik beskeden om flytningen.