Rådmand: Skurvogne er ikke optimalt

Rådmand Kristian Würtz (S) erkender, at det ikke er optimalt at bo i skurvogn. Men der skal være flere studerende, før han vil love flere studieboliger

01:56

Fredag flyttede boligløse studerende ind i midlertidige studieboliger i skurvogne fordelt over hele Aarhus. Her har de mulighed for at bo, mens de jagter en mere permanent bolig.

Rådmanden for Teknik og Miljø i Aarhus erkender, at en skurvogn ikke er en helt optimal bolig.

- Men nu har jeg stået de sidste par år, og delt nøgler ud, når folk de kom. Og man kan se, at der er nogen, der meget, meget sent har fundet ud af, det er i Aarhus, jeg skal være. Og så kan det her, være et godt alternativ til at stå nede på perronen på Aarhus hovedbanegård og ikke rigtig vide, hvor man skal gå hen, siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Hos Studenterrådet på Aarhus Universitet ser man gerne, at der bliver lagt mursten til nye boliger i Aarhus. 

Læs også Massiv mangel på studieboliger gør skurvogne populære

- Det har jo stået på i mange år efterhånden. Og man skulle synes, at problemet var ved at gå op for folk. Og det, der skal til, det er, at man bygger nogle flere boliger, siger Mads Hareskov Jørgensen, der er formand for Studenterrådet på Aarhus Universitet.

I år begynder 12.000 studerende på en uddannelse i Aarhus. Men rådmanden mener, at der skal være et større optag af studerende i byen, før man fra kommunens side sætter gang i at bygge flere studieboliger.

- Og hvis det er sådan, at optaget bliver større i år, så er jeg parat til at sige, at vi skal bygge flere ungdomsboliger. Det skal være sådan, at når man kommer til Aarhus som ung og er nogle af de allermest udsatte på vores boligmarked, så skal vi være der som kommune og sørge for, at man kan få noget, man har råd til at bo i, siger Kristian Würtz.

De midlertidige skurvognsboliger vil være i brug frem til 14. oktober, og til den tid skal de studerende have fundet noget andet at bo i.