Wammen og Thyssen kører solo

Det mener i hvert fald flere politikere i Århus Kommunes byråd. Kritikken bliver afvist af de to politikere.

Flere politikere i Århus Kommunes byråd er utilfredse med borgmester Nicolai Wammen (S) og rådmand Peter Thyssens (R) måde at forhandle aftaler hjem på.

Kritikken går på, at alle andre end de to får lov til at stå på sidelinjen og alt for sent bliver inddraget i processen.

Blandt andet fik Venstre, De Konservative og løsgængeren Niels Brammer ifølge Jyllands-Posten besked på, at de kunne møde op på pressemødet, da de spurgte ind til forhandlingerne mellem Århus Kommune og Realdania om en milliardplan for havnefronten i Århus.

På pressemødet kunne partierne så høre, at Nicolai Wammen og Peter Thyssen igennem et halvt år havde forhandlet uden at inddrage eller orientere de andre partier.

- Borgmesteren og Peter Thyssen går ud med det, inden vi andre får kendskab til det...Jeg synes ikke, at folkestyret arbejder, siger Niels Brøchner (K) til avisen.

- Flertallet fører sig frem på en måde, så vi desværre reelt må konstatere et demokratisk underskud i byrådsarbejdet, siger Keld Hvalsø (EL).

Nicolai Wammen afviser kritikken.

- Det er altså borgmesteren og i visse tilfælde rådmændene, der forhandler på vegne af Århus Kommune. Man kan ikke have 31 forhandlere og holde rundkredsmøder i byrådet midt i en fortroligt forhandlingsforløb, siger borgmesteren til avisen.

Han bakkes op af Peter Thyssen, som også mener, kritikken er skudt forbi.