Vojens-virksomhed skal aftage aarhusiansk affald

Når borgerne i Midtbyen den 20. september begynder at sortere mere glas, plast og metal, bliver det Dansk Affald i Vojens, der skal stå for eftersortering og afsætning af materialerne

Fra midten af september sorterer borgerne i midtbyen ikke bare glas og papir fra, men også metal og plastik. Metaldåser, plastikflasker, plastdunke og så videre puttes i samme affaldsbeholder og køres herefter til eftersortering.

Det er Dansk Affald i Vojens, der skal stå for denne eftersortering, så glas, plast og metal kan sælges videre hver for sig til genanvendelse. Det privatejede sorteringsanlæg er et nyt fuldautomatisk anlæg, der allerede eftersorterer og afsætter sorteret affald for en række kommuner. 

Læs også Maddiker har indtaget skraldespandene i Horsens

- Anlægget i Vojens er på tiden det anlæg, der bedst opfylder de krav, vi har til eftersorteringen her i den første fase af den nye affaldssortering. Det er vigtigt for os, at det er enkelt for husstanden at kunne aflevere de blandede materialer, samtidig med at vi med moderne teknologi kan skille tingene ad igen til genanvendelse, siger Louise Åstrøm Andersen, der er afdelingschef i AffaldVarme Aarhus.

Grundig besked om affaldssortering til alle husstande
For at opnå den bedst mulige værdi af det sorterede plast, glas og metal er det vigtigt, at borgerne sorterer affaldet rigtigt. Alle husstande modtager derfor direkte information med en udførlig sorteringsvejledning, efterhånden som de kobles på den nye ordning.

Beboerne i midtbyen bliver de første, der begynder at sortere, når startskuddet til den nye ordning går den 20. september. Husstande med egne beholdere, for eksempel villaejere, får en ny affaldsbeholder til genanvendeligt affald sidst i 2017. Det er også på det tidspunkt, at de mange lokale f ællesløsninger i for eksempel boligforeninger tilpasses.

01:14

Aarhus Kommune giver affaldssorteringen endnu en chance. Se mere i dette klip fra tidligere på året

Luk video