Ville presse genvalgt ud af byråd

K-bestyrelsen i Randers forsøgte at fremprovokere et "generationsskifte" efter kommunalvalget. Partiets spidskandidat og en førstesuppleant skulle trække sig.

Foto: Colourbox

Bestyrelsen for det Konservative Folkepartis partiforening i Randers har uden held forsøgt at presse partiets eneste indvalgte byrådsmedlem og en førstesuppleant til at frasige sig deres mandat og er nu selv gået af, skriver Randers Amtsavis lørdag.

Begrundelsen er ifølge formanden, John Bredal, at det ikke har været muligt at gennemtvinge et generationsskifte.

Bestyrelsens plan var, at det genvalgte byrådsmedlem, partiets spidskandidat Karsten Skjødt-Jakobsen, skulle trække sig, og at det nuværende byrådsmedlem Karen Smed, der ikke blev genvalgt, skulle give afkald på pladsen som førstesuppleant. På den måde kunne den udpegede fornyer, andensuppleanten Martabolette Stecher, skaffes i byrådet.

Martabolette Stecher selv har ifølge eget udsagn ikke været indviet i planen, men erklærer sig dog glad for opbakningen.

Det Konservative Folkeparti i Randers fik ved kommunalvalget tidligere på måneden mere end halveret sit stemmetal og gik tilbage fra tre mandater til et enkelt mandat ud af 25 pladser i Randers Byråd i sammenlægningsudvalget for den ny Randers Storkommune.