Vil kende sandhed om datters død

Moderen til 14-årig er lettet over, at politiet nu vil undersøge datters mystiske død

I næsten fem år har Annelise Lind kæmpet for at opklare sin egen datters død, som politiet indtil nu har betragtet som et selvmord.

Men torsdag har nye beviser fået Østjyllands Politi til at genoptage sagen om den 14-årig Pernille Oldenborg Lind, der blev fundet død - hængende på trappen i familiens hjem i Galten sankthansaften 2006.

Familien har aldrig troet på politiets forklaring om, at pigen havde hængt sig selv, og derfor er politiets beslutning om igen at se på sagen også en enorm lettelse for moren.

- Jeg er rigtig glad for, at politiet nu vil se på sagen. Det har været fem års kamp og skriverier til både den ene og den anden instans for at få dem til at genoptage sagen, så jeg er rigtig glad for, at det nu er lykkedes, siger Annelise Lind til P4 Østjylland.

Det er en henvendelse fra Annelise Linds advokat med oplysninger om blandt andet sms-beskeder sendt til datterens telefon fra uidentificerede mænd, der har fået politiet til at genoptage sagen.

Samtidig har retsmedicinere også gennemgået den oprindelige obduktionsrapport og afvist sandsynligheden for at pigen begik selvmord.

- Den viden, vi ligger inde med, peger på, at Pernille har været udsat for en forbrydelse. Og som forældre og familie har det jo været meget vanskeligt at tackle i dagligdagen. Vi har ikke kunnet komme videre før i dag, siger Annelise Lind til P4 Østjylland og fortsætter.

- Det har været nogle opslidende år. Vi har jo ikke kunnet få fred med os selv, for vi har hele tiden sagt til os selv: "Det har hun ikke selv gjort".

- Vi har brugt masser af ressourcer på at lave vores egen efterforskning og få eksperter til at se på sagen, så vi kunne overbevise politiet om, at de har taget fejl. Og det har været opslidende, siger hun.

- Jeg ved godt, at vi ikke får Pernille tilbage, men nu kan vi måske i det mindste få sandheden at vide, siger Annelise Lind til P4 Østjylland.