Vil ikke bare drikke latte

Kommune-fusion kan løse Samsøs vanskeligheder

12:06

1 af 2

Der venter Samsø nogle store udfordringer i de kommende år.

Det mener byrådskandidat Inge-Dorthe Larsen fra Fælleslisten Samsø, der ligesom en række andre af øens spidskandidater søndag aften deltog i en direkte valgdebat på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Står det til Inge-Dorthe Larsen skal Samsø Kommune undersøge fordelene og ulemperne ved et tættere samarbejde eller en fusion med Aarhus.

- Det kommer nogle gange til at lyde som om, at vi vil bare ind til Aarhus og sidde og drikke caffe latte på Store Torv. Og hvorfor kan vi så ikke bare flytte? Men det er fordi, vi ser det som en mulig løsning på en række store vanskeligheder for Samsø, siger Inge-Dorthe Larsen, der blandt andet nævner øens stigende andel af ældre som en udfordring.

Borgmester imod en fusion

Samsøs borgmester, Jørn C. Nissen (K), er direkte uenig med Inge-Dorthe Larsen i, at en fusion med Aarhus kan være en løsning på Samsøs problemer.

- Jeg kan slet ikke få øje på fordelene. Jeg kan derimod sige, at det er meget billigere at drive folkeskole og passe børn på Samsø, end det er i Aarhus, fastslår han.

Borgmesteren henviser derudover til en tv-udsendelse på TV 2 | ØSTJYLLAND, hvor kommunalforsker Roger Buch angiveligt har ridset flere negative konsekvenser af en eventuel fusion op.

- Vi er en ø, og det er noget helt andet end at lægge to fastlandskommuner sammen. Vi får overhovedet ingen indflydelse på, hvad der foregår i vores egen kommune. Det bliver bestemt fra Rådhuset i Aarhus.

Se hele valgdebatten om Samsø Kommune her