Vil have flere til at dyrke motion

Nyt projekt skal give flere muligheder

Borgerne i Favrskov Kommune kan fremover ikke bruge skæve arbejdstider som undskyldning for at tilbringe formiddagen på sofaen. Kommunen har nemlig lavet en aftale med idrætsforeningerne og DGI Østjylland om at skabe flere idrætsmuligheder dagtimerne.

- Med flere tilbud i dagtimerne kan vi både få flere til at dyrke motion, og samtidigt bedre udnytte de faciliteter vi har på de tidspunkter, hvor pladsen er der, så alle vinder på det, siger Anders Nørgaard (S), der er formand for kommunens kultur- og fritidsudvalg.

Projektet har fået navnet "Idræt om dagen" og ifølge foreningskonsulent Ole Brændgaard fra DGI Østjylland kan det gøre en stor forskel.

- 25 procent af den danske befolkning, der er motionsaktive, kan dyrke idræt om dagen. Der ligger altså et kæmpe potentiale for foreningerne her, og det er der allerede mange, der har fået øjnene op for. Vi kan se en stor udvikling på området, for tendensen er, at folk vil dyrke motion, præcist når de vil og kan og gerne flere aktiviteter, siger han.