Vil bevare østjyske job

Videnstunge stillinger bliver i Skejby

Vestas vil forsøge både at holde og skabe arbejdspladser i Danmark, når det nye samarbejde med japanske Mitsubishi kommer op at køre. Det siger Vestas' hidtidige Kina-chef, Jens Tommerup, der bliver chef for samarbejdet.

- Vi vil i første omgang sørge for, at alle de videnstunge arbejdspladser bliver i Danmark og i Aarhus, og på længere sigt er vi også åbne for at åbne produktion her, afhængig af "business casen", siger den nye direktør Jens Tommerup ifølge Ritzau Finans.

Se: Vestas i stort samarbejde

Han ønsker at holde så meget produktion i Danmark som muligt. Det afhænger dog først og fremmest af, hvor ordrerne kommer fra, og hvem kunderne bliver.

- Jo tættere vi kommer på projekterne, jo mere konkurrencedygtige bliver vi, siger Jens Tommerup.

I første omgang vil langt størstedelen af de 300-400 ansatte i det nye firma komme fra Vestas og have base i Aarhus, og det vækker glæde hos direktøren.

- Jeg er meget glad for, at vi kan holde 300 videnstunge arbejdspladser i Danmark, men også' at vi kan tilføje nye kompetencer til joint venturet i Danmark, siger direktøren.

Han mener, at Danmark kan tilbyde vindmølleproducenter en masse fordele, som det nye joint venture kan få glæde af.

Selvom Jens Tommerup har arbejdet de sidste mange år i Asien, hvor han blandt andet har samarbejdet med den nye partner, Mitsubishi, så har han været opmærksom på Danmarks position.

Politikere: Tillykke Vestas!

- Det har været sjovt at høre, hvor godt et renommé Danmark har, og hvor mange der kender Danmark og danske universiteter, siger den nye direktør.

I første omgang oprettes der et hovedkontor for samarbejdet i Aarhus, hvor omkring 300-400 medarbejdere får arbejdsplads på den korte bane.

Vestas installerer desuden en prototype af V164-8,0 MW-møllen, som er det primære omdrejningspunkt for samarbejdet med japanerne, i Østerild i Thy i starten af 2014.