VIDEO: Afsked med Bent Hansen: - Det er underligt

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) takker af ved afskedsreception i dag

02:43

I dag var der afskedsreception for Bent Hansen (S), der siger farvel og tak til politik ved årsskiftet.

Siden 2006 har han været regionsrådsformand i Region Midtjylland, men han har nu som 69-årig valgt ikke at genopstille.

Hans afsked blev i dag markeret med en afskedsreception. 

Læs også Bent Hansens afløser som regions-formand er fundet

- Det man skal igennem i dag, hvor der nok er nogle, der vil sige noget … det er altid rart når nogle vil tage pænt afsked, men jeg er ikke den bedste til den slags, siger Bent Hansen, som ikke har vænnet sig til tanken om at være væk fra politik endnu.

- Det er underligt. Det er en mærkelig periode, hvor jeg må forvente, at min dagligdag ligeså stille ændrer sig, men det er ikke helt gået op for mig endnu, siger han. 

Læs også Bent Hansen har stemt: Første gang jeg ikke skal lede efter mig selv

Bent Hansen har været politisk aktiv siden 1981. Hans afløser Anders Kühnau er født i 1981, og Bent Hansen har faktisk været aktiv i politik et par måneder længere, end hans afløser har levet.

Den politiske karriere startede i Viborg, hvor han blev valgt ind i det daværende Amtsråd, og fra 1990 til 2007 var han amtsborgmester i Viborg Amt.

Livet som politiker har betydet meget arbejde. Arbejde som Bent Hansen har været glad for, men som han også kan se har påvirket hans familie. 

Læs også Så er det afgjort: Anders Kühnau er ny regionråds-formand

- Jeg kom til at tale med min søn på et tidspunkt om, hvad han huskede fra sin barndom, og så kom det frit fra leveren ’ja far, når du skulle passe os, blev jeg placeret på det ene knæ og skulle se børnetime, og på det andet knæ havde du en dagsorden’, og så tænker man alligevel ’okay, er det det minde ens børn har om en’, men sådan var det jo nok i mange sammenhænge, siger Bent Hansen.

Bent Hansen skal ikke blot spille golf og tage på ferier efter nytår - han har mange mulige arbejdsopgaver, som han vil tage stilling til på et senere tidspunkt. 

Du kan se et længere interview med Bent Hansen i videoen øverst i artiklen.