- Vi er nødt til at prioritere

Vil satse på dynamiske landsbyer

02:52

1 af 2

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) vil satse på bestemte landsbyer frem for andre. Det sker, fordi flere landsbyer i disse år er i fare for at blive affolket:

- Hvis vi vil fastholde en attraktiv beboelse i landdistrikterne, er vi nødt til at prioritere - så er vi nødt til at satse de steder, hvor der er en dynamik, og hvor der er grobund for, at nogle synes, det er spændende at flytte hen, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De stærke byer skal overleve

Mens de store byer som Aarhus, Horsens, Randers og Silkeborg vokser voldsomt, bliver der færre mennesker og flere tomme huse i de små samfund på landet. I gennemsnit vokser en by som Aarhus for eksempel med 4000 beboere om året.

- Hvis man ser den udvikling, der har været alene de seneste fem år - den voldsomme afvandring, hvor mennesker, uanset om det er øst eller vest i regionen, flytter ind til de store byer - så kommer afviklingen af sig selv, og derfor skal vi gøre det attraktivt at bo i de landsbyer, hvor der er en dynamik, siger Bent Hansen.

Regionsrådsformanden mener, at der er nogle stærke forbilleder blandt landsbyerne:

- Hvert år, når vi kårer Årets Landsby kan vi se, at der er nogle meget stærke områder, hvor der sker meget, hvor det er spændende at bo, og hvor der er spændende arbejdspladser - det er dem, vi skal satse på, siger han.

Læs også "Landsbyer bliver affolket"